Ecranul albastru, coșmarul utilizatorilor de computere, devine negru în Windows 11

Data publicării:
laptop cu ecran albastru de eroare
Ecranul albastru apare atunci când computerul are o problemă și de cele mai multe ori, e nevoie de restart. Foto: Profimedia Images

Așa-numitul „ecran albastru al morții” (blue screen of death – BsoD), care semnalează o eroare a sistemului de operare dezvoltat de Microsoft, va deveni negru în noul Windows 11, relatează BBC.

Ecranul albastru apare atunci când computerul are o problemă și de cele mai multe ori, e nevoie de restart, ceea ce înseamnă că utilizatorii riscă să piardă documentele nesalvate. De aici și porecla de ecran albastru „al morții”.

Un fundal negru a înlocuit culoarea albastră. Noul design se asortează cu ecranele de conectare și de închidere din noul sistem, potrivit the Verge, citat de Mediafax.

Ecranul albastru permite profesioniștilor din IT să diagnosticheze problemele hardware și memorie și include informații și date care pot ajuta la identificarea acestora.

În 2016, ecranului i s-a adăugat un cod QR pe care utilizatorii îl pot scana pentru a afla mai multe informații despre defecțiune.

Windows 8 a adăugat, de asemenea, un emoticon cu o expresie tristă, în 2013. Atât codul QR, cât și :( rămân și în versiunea neagră.

Windows 11 va fi disponibil ca o actualizare gratuită pentru utilizatorii de Windows 10 - deși unele dispozitive nu pot rula noul sistem.

Microsoft va renunța la Windows 10 în 2025.

O altă schimbare vizuală este butonul de pornire, care a fost mutat jos, în centrul ecranului.

Windows 11 va fi disponibil la sfârșitul acestui an, dar Microsoft nu a dat o dată exactă.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri