Intenția Chinei de a limita folosirea telefoanelor de către copii scade prețul acțiunilor companiilor de tehnologie

Data publicării:
doi copii asiatici se uita la ecranul unul smartphone foarte concentrati
Acțiunile Alibaba au scăzut miercuri cu peste 3% în Hong Kong. Cel de la Bilibili s-a prăbușit cu aproape 7% în teritoriu. Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Cotele companiilor de tehnologie din China au scăzut după ce autoritatea de reglementare a spațiului cibernetic din această țară a recomandat limitarea utilizării smartphone-urilor pentru copiii sub 18 ani, informează BBC.

Acțiunile unor firme precum Alibaba sau Bilibili au scăzut miercuri și au înregistrat mai multe pierderi joi dimineață.

Legea propusă ar prevedea să li se permită copiilor să-și folosească telefoanele pentru maximum două ore pe zi și vine la patru ani după ce copiii din a doua economie, ca mărime, din lume au fost supuși restricțiilor privind jocurile de noroc.

Regulile propuse de Cyberspace Administration of China (CAC), vor prevedea, de asemenea, interdicția copiilor de a accesa internetul pe dispozitive mobile între orele 22:00 și 06:00, ora locală.

Propunerea CAC solicită jucătorilor din industrie, inclusiv producătorilor de dispozitive pentru telefoane mobile, aplicațiilor și magazinelor de aplicații, să dezvolte o funcție numită „mod minor” pentru a stabili limite de utilizare, care variază în funcție de vârstă. În timp ce copiilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 18 ani li se vor permite două ore pe zi pe ecran, celor sub opt ani li se vor acorda doar opt minute.

În prezent, propunerea este deschisă feedback-ului publicului.

Giganții tech vor fi probabil responsabili pentru aplicarea regulilor, la fel ca modul în care a funcționat restricțiionarea jocurilor, a declarat pentru BBC Ray Wang, fondatorul și directorul executiv al companiei de consultanță Constellation Research din Silicon Valley.

"Desigur că există soluții. Copiii pot obține parolele pe dispozitivele părinților lor, dar consensul general este că restricțiile de jocuri au fost destul de bine implementate", a spus Wang.

Acțiunile Alibaba au scăzut miercuri cu peste 3% în Hong Kong. Cel de la Bilibili s-a prăbușit cu aproape 7% în teritoriu.

Joi, la mijlocul zilei, Alibaba se tranzacționa cu aproximativ 2% mai scăzut, în timp ce Bilibili a scăzut cu 0,5%.

Cu toate acestea, cotele gigantului tehnologic Tencent, care a închis cu aproximativ 3% mai mici, au fost cu 0,1% mai mari în Hong Kong.

China a implementat mai multe măsuri pentru a reduce dependența de jocuri video, despre care oficialii spun că dăunează sănătății copiilor.

În noiembrie 2019, țara a impus o interdicție pentru jocurile online pentru minori.

Jucătorilor sub 18 ani li sa interzis să joace online între orele 22:00 și 08:00. Au fost, de asemenea, limitate la 90 de minute de joc în zilele lucrătoare și trei ore în weekend și de sărbători.

Aproape doi ani mai târziu, autoritățile au interzis copiilor să joace mai mult de trei ore pe săptămână.

O instituție de presă de stat a calificat jocurile online drept „opiu spiritual”.

Mișcările au afectat companiile de tehnologie chineză. Reglementarea sporită a industriei a ajutat SUA să depășească China, devenind cea mai mare piață de jocuri de noroc din lume după venituri, potrivit firmei de cercetare Newzoo.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri