2.0. Cele mai așteptate lansări de jocuri ale toamnei

Data publicării:
jocuri-2

Grand Theft Auto 5 urmează să fie lansat săptămâna viitoare. Seria GTA are o istorie lungă şi controversată, dar fiecare joc nou din serie a reuşit să redefinească şi să inoveze genul „open-world”. Asta pe lângă faptul că fiecare joc a avut parte de un succes comercial de invidiat. Anul acesta, compania Rockstar încearcă să reinventeze din nou roata cu GTA5.

Noul GTA va avea nu unul, ci trei protagonişti foarte diferiţi, iar jucătorul va putea trece de la unul la altul în orice moment. Asta pe lângă multele mici îmbunătăţiri grafice şi de gameplay aduse seriei. Oare va reuşi Rockstar să domine din nou un gen de joc pe care l-a inventat? Săptămâna viitoare vom afla răspunsul. GTA5 se va lansa pe 16 septembrie pentru Xbox360 şi PS3.

Puţine francize au avut o viaţă la fel de lungă şi profitabilă ca seria Pokemon, lansată inţial în 1996 pentru GameBoy. Au trecut 6 ani de când un joc Pokemon a apărut pe o consola nouă, dar acest lucru se va schimba săptămâna viitoare când se vor lansa Pokemon X şi Y. Aceste jocuri marchează debutul francizei Pokemon pe Nintendo 3ds, cu grafică îmbunătăţită şi pokemoni noi, printre multe altele. Întrebarea rămâne dacă cei de la studoiul GameFreak vor încerca să schimba formula consacrată a seriei, care de la primul Pokemon a rămas în mare parte neschimbată. Fanii monştrilor colecționabili vor putea cumpăra noul Pokemon începând cu 12 octombrie, când jocul va fi lansat pentru Nintendo 3ds.

Puţini supereroi au avut parte de o transpunere în joc video mai reuşită decât Batman. Când Batman Arkham Asylum s-a lansat, în 2009, nu a fost doar un joc bun Batman, a fost unul dintre cele mai bune jocuri a acelui an. Doi ani mai târziu a fost lansat Batman Arkham City, iar reacţia a fost la fel de pozitivă. Acum, în 2013, trilogia Batman se încheie cu Batman Arkham Origins. Mulţi s-au declarat sceptici în privinţa noului joc Batman, deoarece nu este produs de către Rocksteady, studioul din spatele primelor două jocuri, ci de un studio nou. O altă grijă este că acest joc să nu fie prea similar cu anterioarele, o problemă care s-a ridicat şi când Arkham City a fost lansat. Povestea din Arkham Origins are loc cu cinci ani înaintea primul Batman, dar îşi vor face apariţia şi antagonişti celebri ai seriei, precum Jokerul sau Pinguinul. De asemenea, noul Batman va avea şi un mod multiplayer, o noutate pentru serie. Batman Arkham Origins va fi lansat pe 25 octombrie, pentru PC, PS3, Xbox360 şi Wii U.

A trecut doar un an de la Assassin's Creed 3 dar Ubisoft e deja gata să lanseze următorul joc din franciză, Assassin's Creed 4: Black Flag. Deşi jocul anterior s-a vândut bine, fanii în mare parte s-au declarat dezamăgiţi. Assassin's Creed 4 este de fapt al şaselea joc din franciza principală, deci este de înţeles că pentru unii acţiunea a devenit un pic repetitivă. Noul Assassin's Creed promite să acorde jucătorului mai multă libertate de explorare, cu mai mult accent pe piraterie şi acţiune navală. Din multe puncte de vedere, noul joc va fi mai degrabă despre piraţi decât asasini, aşa că oricine caută o aventură navală va putea achiziţiona Assassin's Creed 4 Black Flag când se lansează în luna noiembrie pentru Xbox360, PS3, Wii U, PC, Playstation 4 şi Xbox1.

Dar Ubisoft are un as în mânecă pentru acest sezon, sub forma unui joc nou numit Watch Dogs. În mod nesurprinzător, Watch Dogs este tot un joc open-world, doar că acţiunea se petrece în zilele noastre. Jucătorii vor prelua rolul unui „hacker” care poate accesa informaţiile tuturor celor din jur şi care poate manipula diverse obiecte electronice din oraş. Watch Dogs promite să combine acţiune, tehnologie şi parkour într-o experienţă nouă şi inovativă. Toate imaginile arătate de Ubisoft până în acest moment au fost promiţătoare, iar reacţia publicului a fost pozitivă. Pentru cei care vor o satiră modernă, plină de acţiune, despre era informaţiei, Watch Dogs se va lansa în luna Noiembrie pentru Xbox360, PS3, Wii U, PC, PS4 şi Xbox1.

Printre toate jocurile de acţiune blackbuster se strecoară ocazional şi o surpriză. Beyond Two Souls este un joc produs de studioul Quantic Dream, cunoscut pentru Heavy Rain. Ceea ce ştim despre joc este că rolurile principale sunt jucate de Ellen Paige şi Willam Dafoe, amândoi actori consacraţi de la Hollywood. Povestea jocului este centrată pe personajul lui Ellen Paige, care are un partener supranatural numit Aiden cu care doar ea poate comunica şi care îi conferă puteri supranaturale. Orice tip de joc ar fi, Beyond va fi cu siguranţă o experienţă cinematografică şi unică. Beyond Two Souls va fi lansat pe 11 Octombrie pentru PS3.

Battlefield a devenit rapid unul dintre cele mai populare jocuri multiplayer online a acestei generaţii, aşa că lansarea lui Battlefield 4 este cu siguranţă anticipată de mulţi. Deşi Battlefield 4 se va lansa şi pentru PS3 şi Xbox360, variantele de PC, PS4 şi Xbox1 vor fi cele cu adevărat incitante pentru pasionaţi, cu multiplayer de 64 de jucători şi grafică de ultimă generaţie. De asemenea, Battlefield 4 va marca revenirea modului de „commander”, în care un jucător poate să vadă o hartă strategică a meciului şi să coordoneze echipele de jucători pentru a asigura victoria împotriva inamicului. Va exista și o campania single-player. Noul Battlefield va fi disponibil în luna Noiembrie pentru Xbox360, PS3, PS4, Xbox1 şi PC.

Niciun sezon de sărbători n-ar fi complet fără o lansare Call of Duty. Din 2007 până acum, nu a existat un singur an în care să nu se lanseze un nou joc Call of Duty, probabil cea mai mare franciză a momentului. Anul acesta se va lansa Call of Duty Ghosts, care încearcă să se diferenţieze de jocurile anterioare. Acţiunea din Ghosts se petrece într-o lume în care America nu mai este super-putere, în urma unor atacuri devastatoare, iar jucătorul face parte dintr-o brigadă de soldaţi de elită care încearcă să apere ce a mai rămas din America. Call of Duty Ghosts va fi lansat în luna noimebrie pentru PC, Xbox360, PS3, Wii U, PS4 şi Xbox1.

Dar cele mai importante două lansări a anului sunt cele venite de la Microsoft şi Sony, anume Xbox1 şi Playstation 4. Au trecut 8, respectiv 7 ani de când cele două companii au lansat console noi şi rivalitatea dintre cele două companii este mai mare că niciodată. În Europa, Xbox1 se va lansa pe 22 Noiembrie, iar Playstation pe 29 Noiembrie, deşi România nu este pe lista de ţări care fac parte din lansarea iniţială pentru niciuna dintre console.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri