Compania feroviară germană Deutsche Bahn testează dronele anti-graffiti. Tinerii rebeli provoacă daune importante

Data publicării:
dronaDeutscheBahn

Zi şi noapte, în depourile căilor ferate din Germania pătrund ilegal tineri care îşi exersează talentul pe vagoanele companiei feroviare germane. Deutsche Bahn nu mai însă este dispusă să cheltuiască 7,6 milioane de euro pentru recondiţionarea garniturilor şi prinderea artiştilor anonimi (cât au costat-o anul trecut), aşa că va demara o serie de teste cu aparate fără pilot dotate cu camere video şi sistem infraroşu.

Dronele îi vor urmări şi filma pe cei care desenează pe vagoane, iar cu ajutorul aparaturii de scanare instalate la bord, tinerii vor putea fi identificaţi şi trimişi în instanţă.

Potrivit presei germane, o astfel de mini-dronă costă aproximativ 60.000 de eurose poate ridica până la 150 de metri în aer şi este foarte silenţioasă. În plus, potrivit legislaţiei germane, mini-dronele nu au nevoie de permisiune de zbor de la administraţia de trafic aerian.

Dacă în Germania supravegherea se va face cu tehnologie de ultimă oră, în România autorităţile au apelat la resursele umane pentru a combate furturile. Acest lucru s-a întâmplat însă pe o perioadă determinată, şi anume în perioada sărbătorilor de 1 Mai şi Paşti, şi numai pe tronsonul Bucureşti - Constanţa.

În 2012, Căile Ferate Române au înregistrat o pagubă de peste 10 milioane de euro în urma furtului de componente de cale ferată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri