Facebook plătește despăgubiri unor clienți ale căror date au fost folosite fără permisiunea lor

Data publicării:
facebook -mediafax 1

 

Numele și fotografiile aparținând unui număr de 150 de milioane de membri Facebook au fost folosite în Sponsored Stories, dar numai cei care au răspuns la un e-mail din partea Facebook, emis în urmă cu câteva luni, vor primi despăgubiri, relatează BBC.

Despăgubirile au fost aprobate de o instanță americană luni, în urma unui proces colectiv împotriva Facebook demarat în 2011 de către cinci utilizatori. Aceștia au spus că datele lor au fost folosite pentru promovarea unor produse și servicii prin programul Sponsored Stories, fără a fi plătiți sau a li se da posibilitatea să refuze.

Sponsored Story este o reclamă ce apare pe paginile de Facebook ale membrilor, prezentând produse aprobate de prieteni ai utilizatorului.

Judecătorul a recunoscut că suma de 15 dolari este mică, dar a subliniat că nu s-a stabilit faptul că Facebook „a încălcat legea în mod indisputabil”. În plus, „cei care au depus plângere nu au putut demonstra că au avut de suferit în mod semnificativ”.

Curtea a estimat că Facebook a obținut circa 73 de milioane de dolari profit din Sponsored Stories cu detalii aparținând unui număr de 150 de milioane de membri. 

Facebook trebuie să ofere de acum înainte utilizatorilor mai multe informații și mai mult control asupra modului în care datele lor vor fi folosite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri