Hackerii care au atacat conturile clienţilor Marriott lucrau pentru Guvernul de la Beijing

Data publicării:
hotel-marriott_san-diego-shutterstock_788597752
Hackerii care au atacat conturile clienţilor Marriott lucrau pentru Guvernul de la Beijing Foto: Shutterstock

Atacul cibernetic care a vizat lanţul hotelier Marriott, în urma căruia datele a 500 de milioane de clienţi au fost expuse, a fost coordonat de China.

Hackerii ar fi lăsat în urmă indicii care sugerează că ei lucrau pentru guvernul de la Beijing, potrivit unor surse citate de Reuters.

Investigaţia privată a scos la iveală faptul că tehnicile folosite pentru a sparge baza de date şi procedurile sunt similare cu cele întâlnite şi în alte atacuri ale grupărilor chineze de hackeri. Sursele susţin că s-a dorit ca datele culese de la clienţii care s-au cazat în lanţul hotelier Marriott să fie folosite la următoarele acţiuni de spionaj şi că nu s-a urmărit furtul de date financiare.

Cel mai probabil, Guvernul de la Beijing ar fi dorit să pună mâna pe informaţii despre oficiali de rang înalt, pe care să le folosească apoi în urmărirea lor.

Marriott anunţa la sfârşitul lunii trecute că a fost compromisă baza de date a hotelurilor Starwood, deţinute de lanţul hotelier, iar hackerii au avut acces la aceste sisteme încă din 2014.

În cazul a peste 320 de milioane de clienţi, din cei 500, informaţiile compromise includ nume, adrese de mail, numere de telefon, numere de paşaport, dar şi data naşterii. Unele fişiere includ însă şi informaţiile despre plata cu cardul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri