Sari la conținut

Mark Zuckerberg anunţă achiziţionarea Oculus VR, lider în tehnologia realităţii virtuale

Foto: Mediafax

Avem misiunea de a face lumea mai deschisă şi mai conectată. Pentru a realiza acest scop, în decursul ultimilor ani, noi am creat aplicaţii pentru telefonul mobil pentru a vă ajuta să partajaţi informaţii. Mai avem multe de făcut pentru telefoanele mobile, dar în acest moment am putea să ne concentrăm asupra platformelor de viitor, capabile să facă experienţele personale mai utile şi mai distractive”, afirmă Mark Zuckerberg.

Potrivit Forbes, Mark Zuckerberg va plăti pentru Oculus VR o sumă de două miliarde de dolari, informează Mediafax.

„Cel mai incredibil lucru în ce priveşte tehnologiile (de virtualizare) este că te poţi simţi prezent într-un alt loc, alături de alte persoane”, spune fondatorul Facebook, adăugând că „misiunea Oculus VR este de a te face să trăieşti imposibilul”.

„Scopul nostru principal va fi de a ajuta Oculus să-şi realizeze produsul şi să susţinem crearea unor noi jocuri. Oculus va continua să activeze în mod independent în cadrul Facebook. După realizarea jocurilor, Oculus va deveni o platformă pentru multe alte experienţe”, a subliniat Mark Zuckerberg.

Compania Oculus VR, care îşi are sediul în statul american California, a fost fondată de către Palmer Luckey, în vârstă de 21 de ani. Oculus VR a reuşit să creeze un prototip de ochelari denumiţi Oculus Rift, capabili să redea un conţinut similar celui din jocurile de calculator.