Premieră în medicină: un chirurg american a transmis imagini din timpul unei operații cu ajutorul Google Glass

Data publicării:
GlassSurgeon2

Sursa foto: medicalcenter.osu.edu

Medicul ortoped Christopher Kaeding, chirurg la Centrul Medical Wexner din Ohio, a transmis imaginile din timpul unei operații de ligament colegilor săi de breaslă, care se aflau la distanță. A făcut-o cu ajutorul Google Glass, ochelarii produși de gigantul american.

Potrivit mashable.com, medicii, dar și studenții, au putut urmări operația din diferite locuri ale orașului Columbus din Ohio, stabilind astfel o premieră în medicină.

E un privilegiu să fac parte din acest proiect care studiază cum tehnologia poate ajuta la îngrijirea pacienților. În timpul operației, deseori am uitat că port acel dispozitiv”, a spus Christopher Kaeding, doctor chirurg la Universitatea de Stat din Ohio.

Conducerea universității a afirmat că ochelarii pot fi folosiți și în alte ocazii, precum afișarea radiografiilor în timpul operațiilor.

De altfel, deja sunt dezvoltate aplicații de recunoaștere facială și afișează informațiile despre pacient.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri