TikTok a fost interzis în Nepal pentru că „subminează armonia socială”

Data actualizării: Data publicării:
apliacatia tiktok
Foto: Profimedia Images

Nepalul a decis să interzică populara platformă de videoclipuri TikTok din cauza a ceea ce oficialii guvernamentali au descris drept impactul său negativ asupra armoniei sociale, informează DPA, preluată de Agerpres. 

Ministrul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei, Rekha Sharma, a declarat că ministerul său şi Autoritatea de telecomunicaţii din Nepal se vor ocupa de punerea în aplicare, deşi nu a oferit un calendar clar pentru aceasta. 

„Dacă este fezabil din punct de vedere tehnic, interdicţia ar putea intra în vigoare încă de astăzi”, a adăugat Sharma în cadrul unei conferinţe de presă după şedinţa de guvern de luni. 

Sharma a precizat că TikTok a fost folosit în mod constant pentru a răspândi videoclipuri care „subminează armonia socială, perturbă structura noastră familială şi îngreunează relaţiile sociale”. 

Decizia a fost puternic criticată de către lideri ai societăţii civile, politicieni din opoziţie şi chiar de către membri ai coaliţiei aflate la guvernare ca fiind un atac la adresa libertăţii de exprimare. 

Aceasta vine la doar câteva zile după ce guvernul nepalez a introdus noi directive care urmăresc să exercite un control mai mare asupra reţelelor sociale şi asupra conţinutului acestora în interiorul ţării. 

Potrivit ziarului Nepali Times, un sondaj realizat de Sharecast Initiative în 2022 a constatat că 56% dintre nepalezii care erau activi pe internet susţineau că au folosit TikTok.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri