Căutătorii de aur, cu ochii pe judeţul Hunedoara. Compania canadiană Eldorado Gold începe explorarea în Brad, Deva şi Muncel

Data publicării:
aur hunedoara

Cu concentrare maximă pe subiectul exploatării aurifere de la Roşia Montană, există riscul de a pierde din vedere alte evenimente similare. Sunt în acest moment în derulare pregătiri pentru alte exploatări aurifere: în trei perimetre din Hunedoara ale Eldorado Gold începe explorarea.

Eldorado Gold începe toamna aceasta lucrările de explorare la perimetrele aurifere hunedorene Brad, Deva şi Muncel, informează compania care, ca şi cea de la Roşia Montană, este canadiană.

Compania este aceeaşi care are în concesiune exploatarea Certej, acolo unde explorarea este deja finalizată şi datele sunt actualizate.

Eldorado este nou-venită în România, dar a cercetat pe terenul bătătorit de Deva Gold, care avea în concesiune toate aceste perimetre. Grupul canadian a cumpărat firma mamă a Deva Gold pentru 2,4 miliarde de dolari, firmă care derula activităţi în mai multe ţări.

Din Deva Gold, statul deţine 20%, prin Minvest.

Deva Gold s-a aflat în toamna anului trecut în mijlocul unui scandal, din cauza acordului de mediu primit chiar pentru exploatarea de aur de la Certej. Mai exact, autorizaţia de mediu a fost dată pe furiş de către Agenţia Regională Timişoara. Autorităţile de la Bucureşti au atacat în instanţă decizia, dar explorarea merge mai departe.

Business Club



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri