Uraganul Idalia a alungat păsările flamingo. Magnificele zburătoare au ajuns în cele mai neașteptate locuri

Data actualizării: Data publicării:
flamingo
Păsările au început să apară în Florida după ce Idalia a traversat Marea Caraibilor. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Păsările flamingo au fost alungate de uraganul Idalia și sunt nevoite să-și găsească refugiu în unele din locurile unde era cel mai puțin probabil să ajungă, spre încântarea oamenilor, dar și îngrijorarea, transmite BBC.

Exemplare de flamingo au fost observate în vestul mijlociu și în părțile de est ale SUA, după ce au fost alungate de furtună. Păsările, despre care se crede că vin din Mexic, au început să apară mai întâi în Florida și apoi au ajuns până în nord, în Ohio.

„Nu am văzut niciodată așa ceva”, a spus Jerry Lorenz, de la grupul de cercetare a păsărilor din Audubon, Florida.

Păsările au început să apară în Florida după ce Idalia a traversat Marea Caraibilor și a lovit statul la sfârșitul lunii trecute, ca un uragan de categoria a treia.

Au venit apoi vești că au fost văzute în Georgia, Carolina și Virginia, aproximativ traseul furtunii, pe măsură ce a călătorit pe coastă, dar și în interiorul țării din Tennessee, Alabama, Kentucky și Ohio.

În ciuda faptului că flamingo este ca un simbol al statului, Florida găzduiește doar aproximativ 1% din populația globală de flamingo din cauza vânătorii, iar observările acestei păsări sunt rare, de aceea localnicii au fost uimiți când au început să vadă tot mai multe păsări roz.

Emoția „aparițiilor” a fost palpabilă în rândul comunității pasionaților de păsări, a declarat Lorenz presei americane. „Am văzut un flamingo sau doi în urma furtunilor, dar acest lucru este cu adevărat fără precedent”, a spus el.

Lorenz a adăugat că păsările zburau probabil între Cuba și Yucatan când furtuna a început să sufle.

„Este pur și simplu surprinzător că, dacă urmezi calea uraganului Idalia, observările raportate scad într-adevăr la nord și la sud”, a spus el.

Cea mai îndepărtată observare la nord până acum a fost la pitorescul lac Caesar Creek Park, lângă Waynesville, în sud-vestul Ohio.

Jacob Roalef a declarat presei americane că a văzut două păsări flamingo, un adult și un pui, „doar stând afară și dormind, la aproximativ un picior de apă lângă țărm”, înainte de a fi speriate de un câine.

Lorenz i-a avertizat pe observatorii de păsări să fie atenți în preajma zburătoarelor:

„Aceste păsări sunt stresate chiar acum. Tocmai au trecut printr-o încercare cumplită”.

În ceea ce privește bunăstarea lor viitoare, domnul Lorenz spune că flamingii pot zbura mii de mile, așa că este încrezător că cei din Ohio nu vor avea nicio problemă să ajungă acasă înainte ca iarna să înceapă să își facă simțită prezența.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri