Trenurile supersonice, aproape de realitate în Europa și SUA

Data publicării:
tren hyperloop

Trenurile care circulă cu viteza sunetului sunt tot mai aproape. Unul ar putea deveni operaţional anul acesta, chiar în Europa. O cursă ar trebui să fie de aproape două ori mai rapidă decât un zbor cu avionul.

Cele mai futuriste idei pentru traficul infernal din majoritatea oraşelor mari sunt maşinile zburătoare sau tunelurile vidate. La această din urmă categorie se încadrează Hyperloop, un tren care să circule cu viteza sunetului, adică 1.200 de kilometri pe oră.

Este un proiect dorit de cel puţin trei companii mari, una dintre ele condusă de Elon Musk. Toate trei fac teste şi speră că vor reuşi să-l implementeze cât mai repede. În Franţa, la Touluse, cei de la Hyperloop TT au construit tuneluri suspendate pentru o astfel de garnitură şi au început primele teste. Inginerii speră că, dacă totul va merge ca la carte, trenurile vor începe să funcţioneze chiar de anul acesta.

Garnitura are aproximativ 32 de metri lungime și cântărește în jur de cinci tone. A fost construită dintr-un material special de fibră de carbon. Odată ce va fi gata și interiorul, ar trebui să poată transporta între 28 și 40 de pasageri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri