Situație șocantă: un tânăr a furat banii vecinei sale moarte și i-a cheltuit, timp de doi ani, pe pizza

Data actualizării: Data publicării:
vecinul-iralnda-de-nord

Un bărbat din Irlanda de Nord ar putea ajunge în spatele gratiilor după ce a furat economiile vecinei sale, pe care a găsit-o moartă în apartament.

sharkey
Robert Sharkey, la ieșirea de la tribunal. Foto: BBC

Mai exact, este vorba de câteva mii de dolari, sumă care l-ar putea trimite la închisoare pe Robert Sharkey (24 de ani), din Bangor, County Down, transmite Newsweek.

În 2015, Marie Conlon (68 de ani), o femeie singuratică și care întrerupsese contactul cu rudele ei, locuia în apartamentul de sub locuința lui Sharkey, în Poleglass, o zonă din vestul Belfastului.

Simțind un miros strident din apartamentul vecinei lui, bărbatul a hotărât, în ianuarie 2015, să-i spargă ușa apartamentului. Înăuntru, Marie zăcea moartă, însă Sharkey nu a anunțat poliția, explicând recent în fața judecătorilor că îi era frică să sune.

Sharkey a explicat în instanță că în apartamentul femeii se afla o geantă, din care a sustras 66 de dolari. Însă nu doar atât, ci și un card de cumpărături.

În următorii ani, bărbatul a cheltuit treptat toți banii de pe card – 7.900 de dolari - pe pizza. Comenzile nu au fost date pe o altă adresă, ci au fost livrate chiar în apartamentul lui de deasupra vecinei moarte.  

În afară de Sharkey, niciun alt vecin nu era la curent cu moartea femeii. Nu se știe exact ce s-a întâmplat cu trupul lui Marie Conlon.

Judecătorii au mai aflat că bărbatul nu a cheltuit doar banii de pe cardul de cumpărături, ci și de alte carduri găsite în apartamentul femeii, cu care și-a plătit utilitățile și factura de telefonie mobilă timp de doi ani.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri