1.600 de antrenori, sportivi şi tehnicieni vor primi indemnizaţii lunare cuprinse între 900 şi 7.200 de lei 

Data publicării:
gimnastica - larisa iordache - solul victoriei euro 2012 - mfax

Gimnasta Larisa Iordache va primi indemnizaţie de la MTS 

"Încă de la începutul lui 2013 am identificat problemele cu care se confruntă sportul românesc şi am căutat soluţiile care iată că încep să dea rezultate. Am introdus noţiunea de antrenor naţional, sportivi de înaltă performanţă şi sportivi de performanţă, cu criterii şi drepturi speciale. Marea problemă a noastră era că nu puteam plăti sportivii şi antrenorii care făceau performanţă. Practic, nu încurajam decât rezultatele trecute, cei care se lăsau de sport. Acum îi vom răsplăti şi pe cei care se află în activitate. Am stabilit acordarea indemnizaţiei lunare pentru antrenorii naţionali, care va fi în cuantum de patru indemnizaţii aferente sportivilor pe care îi antrenează. Vor ajunge până la o sumă de 7.200 de lei lunar, neimpozabili", a spus Bănicioiu.

„Este pentru prima dată în istoria post-decembristă când un antrenor poate câştiga mai mult decât un ministru, chiar mai mult decât primul ministru şi eu cred că e un lucru foarte bun", a adăugat ministrul.

Acesta a menţionat că de indemnizaţii pentru înaltă performanţă vor beneficia şapte antrenori ai loturilor naţionale şi 27 de sportivi care au ocupat locurile 1-6 la JO de la Londra, primii bani urmând să fie daţi în decembrie.

Cei 27 de sportivi care au obţinut rezultate deosebite la JO de la Londra vor beneficia de o indemnizaţie lunară de 1.800 de lei, alţi 1.180 de componenţi ai loturilor naţionale şi 495 de antrenori urmând să primească lunar câte 900 de lei. Numărul total al sportivilor, antrenorilor şi membrilor colectivelor tehnice, care vor primi indemnizaţii de la MTS se ridică la aproximativ 1.600.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri