Sari la conținut
News Alert

Patricia Țig s-a calificat în finala turneului de la Baku. Rezultate foarte bune pentru româncă

 

Patricia Țig a învins-o în semifinale pe principala favorită, rusoaica Anastasia Pavliucenkova, cu 6-3, 6-2.

Aflată pe locul 154 în clasamentul WTA, sportiva înregistrează astfel cel mai bun rezultat al carierei, venind din calificări.

Patricia Țig, care doar luna trecută a debutat pe tabloul principal al unui turneu WTA, a obţinut victoria într-o oră şi 20 de minute în faţa unei adversare mai experimentate (24 ani) şi mai valoroase (42 WTA), care are în palmares şapte titluri WTA. Cea mai bună clasare pentru Pavliucenkova a fost locul 13 în iulie 2011, scrie digisport.ro.

Românca şi-a asigurat un cec de 21.400 dolari şi 198 de puncte WTA, care o vor duce mai aproape de top 100, ţinta sa pentru acest an.

În finală, Patricia Ţig va înfrunta o altă rusoaică, Margarita Gasparian (20 ani, 112 WTA), care a dispus în prima semifinală deKarin Knapp (Italia), a doua favorită, cu 6-3, 5-7, 6-3.

Ţig şi Gasparian s-au mai înfruntat o singură dată, anul acesta, în Franţa, la Andrezieux-Boutheon (ITF, 25.000 dolari), rusoaica învingând cu 6-2, 7-5 în optimile de finală.

Gasparian este programată să joace sâmbătă şi în semifinalele probei de dublu, alături de compatrioata sa Alexandra Panova.