De ce nu se reiau meciurile cu public. Ludovic Orban: E foarte greu să asiguri respectarea regulilor în galerii

Data publicării:
un om sta singur cu masca pe fata intre scaunele goala de pe stadionul de fotbal
Tribuna stadionului Ion Oblemenco din Craiova. Foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Ludovic Orban a declarat că nu poate fi reluat momentan accesul publicului la meciurile de fotbal, deoarece “pericolul mare” îl reprezintă galeriile care vin pe stadion și nu respectă regulile de prevenție epidemiologică.

“Pericolul mare la meciurile cu public, primii care vin la stadion sunt galeriile. Sunt foarte greu de controlat. Galeriile trăiesc unii lângă alții, ca să nu mai spun cântă, scandează, n-o să stea cu măști pe figură. E foarte greu să asiguri respectarea regulilor în galerii. Riscul e foarte mare”, a afirmat premierul la Digi24.

Întrebat despre cum comentează declarația șefului DSP Arad, care a spus că nu e o problemă dacă oamenii merg pe stadion, Ludovic Orban a spus: “Cred că declarația directorului DSP a fost influențată de entuziasmul promovării echipei UTA”.

„Este un punct de vedere exprimat de un director de DSP. O decizie în acest sens se ia după evaluările de risc epidemiologic și după posibilitatea efectivă de a reuși respectarea măsurilor de protecție sanitară”, a mai precizat șeful Executivului.

Redactor: Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri