Cupa Mondială 2022: Federaţia franceză a depus plângere la FIFA și cere modificarea rezultatului din meciul cu Tunisia

Data actualizării: Data publicării:
Fază de joc din meciul Franța - Tunisia de la CM de fotbal
Federaţia franceză a depus plângere la FIFA și cere modificarea rezultatului din meciul cu Tunisia. Foto: Profimedia

Federaţia franceză de fotbal (FFF) a depus oficial o plângere la FIFA, joi, pentru modificarea rezultatului meciului Tunisia-Franţa (1-0) de la Cupa Mondială 2022, ca urmare a anulării, după fluierul final, a unui gol marcat de atacantul francez Antoine Griezmann, informează AFP.

Selecţionata Franţei, învinsă de tunisieni miercuri, pe stadionul Education City din Doha, şi-a exprimat dubiile cu privire la utilizarea asistenţei video în arbitraj (VAR) pentru anularea golului înscris de Griezmann în minutul 90+8.

În plângerea adresată FIFA, Franţa precizează că VAR-ul a fost folosit „după reluarea jocului şi după încheierea meciului”, ceea ce este contrar protocolului de utilizare a acestei tehnologii, după cum a explicat o sursă federală.

O modificare ipotetică a rezultatului final nu ar schimba ierarhia Grupei D: Tunisia este eliminată în ambele cazuri, iar Franţa ar înfrunta în orice variantă Polonia, duminică, în optimile de finală.

Pe de altă parte, FFF se poate considera vătămată în ceea ce priveşte clasamentul mondial FIFA: înfrângerea împotriva Tunisiei va face ca Les Bleus să piardă în jur de 38 de puncte, ceea ce îi va pune pe francezi sub ameninţarea Angliei, aflată pe locul al cincilea în clasament înaintea Cupei Mondiale.

O remiză ar fi mai puţin problematică pentru acest clasament, folosit pentru a desemna capii de serie la mai multe competiţii internaţionale, potrivit AFP, citată de Agerpres.

În ceea ce priveşte recompensele financiare, impactul unei înfrângeri este nul pentru FFF. Calificarea în optimile de finală aduce 13 milioane de euro, indiferent de clasament şi de numărul de victorii, conform baremului FIFA.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri