Platforma "Follow the Money" îl acuză de corupţie pe Gianni Infantino

Data publicării:
FIFA Executive Committee Meeting
Foto: Gulliver/GettyImages

Platforma de jurnalism de investigaţie "Follow the Money" îl acuză de corupţie pe Gianni Infantino, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), care, atunci când era secretarul general al UEFA, ar fi acceptat să dicteze o sancţiune mai blândă împotriva clubului turc Fenerbahce, în ciuda unui amplu scandal de corupţie în sezonul 2011-2012, scrie Agerpres.

FIFA Executive Committee Meeting
Foto: Gulliver/GettyImages

"Follow the Money", care a colaborat cu ziarele The Guardian şi Le Monde, ar deţine un schimb de mailuri în care Infantino şi-ar fi dat acordul pentru o sancţiune în mod excepţional mai puţin severă împotriva clubului din Istanbul.

Deşi regulamentul Federaţiei turce prevedea retrogradarea într-un asemenea caz, Fenerbahce şi-a păstrat titlul de campioană obţinut în sezonul 2010-2011 şi a rămas în primul eşalon.

Justiţia a deschis o anchetă în primăvara lui 2011, referitoare la o serie de meciuri trucate în primele două divizii din Turcia în sezonul 2010-2011, dar şi la alte nereguli. Poliţia a efectuat atunci numeroase arestări, printre cei reţinuţi fiind şase oficiali ai lui Fenerbahce, potrivit "Follow The Money".

Acest scandal fără precedent a zguduit fotbalul din Turcia. Fenerbahce a fost exclus de Federaţia turcă din ediţia 2011-2012 a Ligii Campionilor, iar lui Beşiktaş i-a fost retrasă Cupa Turciei câştigată în 2011.

Italo-elveţianul Infantino este preşedintele FIFA din februarie 2016. El i-a urmat camerunezului Issa Hayatou, care a fost preşedinte interimar după scandalul ce a dus la demisia elveţianului Sepp Blatter.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri