Gabriela Ruse, victorie uriașă în fața numărului 5 WTA la turneul din Dubai. Va juca în optimi cu Simona Halep

Data actualizării: Data publicării:
Gabriela Ruse lovește mingea în timpul unui meci de tenis.
Gabriela Ruse a învins-o în primul tur al turneului de la Dubai pe spaniola Paula Badosa, numărul 5 mondial și favorită numărul 3 a turneului. Foto: GettyImages

Victorie de prestigiu pentru Gabriela Ruse în circuitul WTA. Românca a învins-o în primul tur al turneului de la Dubai pe spaniola Paula Badosa, numărul 5 mondial și favorită numărul 3 a turneului. Ruse (59 WTA) se va confrunta în optimile de finală cu Simona Halep (23 WTA). Tot la Dubai a jucat și Irina Begu, însă ea a fost eliminată suprinzător de Dayana Yastremska, jucătoare venită din calificări.

Gabriela Ruse a câștigat partida în trei seturi, cu 6-3, 5-7, 6-4, după două ore și jumătate de joc.

Ea a început meciul cedându-și serviciul în primul game, însă a făcut imediat rebreak-ul și mers cap la cap cu Badosa până la 4-3, când și-a procurat 3 mingi de break. Spaniola le-a anulat pe toate, egalând la 40, dar Ruse a câștigat ultimele două mingi și a dus scorul la 5-3, valorificându-și apoi serviciul și închizând surprinzător primul set.

În debutul setului secund, Badosa a solicitat o pauză medicală, acuzând contracturi la mușchii umărului drept. Cele două și-au câștigat serviciile până la 4-4, când Ruse a făcut din nou break-ul și a servit pentru meci. Spaniola și-a ridicat nivelul de joc și a câștigat următoarele 3 game-uri, din care două cu break, ducând meciul în set decisiv.

La jumătatea setului trei, Badosa a luat un avans de două game-uri (1-3), părând că își va adjudeca meciul. De la 2-4, Ruse a revenit însă spectaculos, câștigând 4 game-uri la rând, asigurându-și astfel calificarea în turul doi și implicit o întâlnire cu Simona Halep, potrivit.

Pentru prezența în optimile de finală, Gabriela Ruse va fi recompensată cu 9.000 de dolari și 55 de puncte WTA.

Irina Begu a fost eliminată surprinzător de o jucătoare venită din calificări

Irina Begu (55 WTA) a fost eliminată din turneul de tenis de la Dubai, după ce a fost învinsă surprinzător de ucraineanca Dayana Yastremska (146 WTA), sportivă ce a ajuns pe tabloul principal venind din calificări.

Vizibil afectată de oboseala acumulată la Sankt Petersburg, unde a ajuns până în semifinale, dar și de diferența mare de temperatură, Irina Begu a cedat în trei seturi, scor 4-6, 6-2, 6-3, după două ore și două minute de joc.

Begu și-a adjudecat primul set, după ce cele două sportive au mers cap la cap până la 4-4, fiecare cedând câte un break. Românca a câștigat apoi două game-uri consecutive, închizând setul cu 6-4.

În setul secund, jocul lui Begu a avut mult de suferit, mai ales la serviciu, unde a avut 5 duble greșeli, trei dintre ele într-un singur game. Ucraineanca a profitat de scăderea nivelului de joc și s-a impus cu 6-2.

În decisiv, Yastremska a făcut break-ul în game-ul 4, la 2-1, pe care l-a securizat până la capăt, câștigându-și serviciul și închizând meciul, după două ore de joc.

Pentru prezența în primul tur la Dubai, Begu va fi recompensată cu 6.200 dolari și 1 punct WTA, acest rezultat urmând să o scoată probabil din top 60 WTA.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri