Gianluca Vialli, celebrul atacant de la naționala Italiei, Juventus și Chelsea, a murit la vârsta de 58 de ani

Data actualizării: Data publicării:
Gianluca Vialli
Fostul atacant italian Gianluca Vialli a murit la vârsta de 58 de ani FOTO: Profimedia Images

Fostul atacant italian Gianluca Vialli a murit la vârsta de 58 de ani. Vialli, care a jucat la Chelsea apoi a devenit antrenorul clubului, urma un tratament pentru cancer pancreatic.

Vialli și-a început cariera la Cremonese, clubul din orașul natal, după care a jucat în Serie A pentru Sampdoria și Juventus și și-a încheiat cariera de jucător la Chelsea, echipă la care a devenit antrenor. A marcat 16 goluri în 59 de selecții la naționala Italiei și a jucat la Cupele Mondiale din 1986 și 1990.

În ultimele săptămâni Vialli a renunțat la rolul său de șef de delegație pentru echipa Italiei, pentru a urma tratamentul pentru cancerul pancreatic, potrivit The Guardian.

Vialli a anunțat că a făcut radioterapie și chimioterapie în noiembrie 2018, fiind diagnosticat cu cancer cu un an mai devreme. Boala intrase în remisie în aprilie 2020, dar în decembrie 2021 a a revenit.

Pe 14 decembrie 2022, Vialli a anunțat că renunță la rolul său din conducerea naționalei Italiei și a explicat motivele. „Scopul este să-mi folosesc toate energiile psiho-fizice pentru a-mi ajuta corpul să depășească această fază a bolii, pentru a putea face față noilor provocări.

Gianluca Vialli a fost diagnosticat în 2017 cu cancer pancreatic

Vialli a fost diagnosticat în 2017 cu cancer pancreatic. A fost declarat în remisie un an mai târziu, dar boala a revenit. „Ştiu că probabil nu voi muri de bătrâneţe, sper să trăiesc cât mai mult, însă mă simt mai fragil ca înainte”, a mărturisit Vialli într-un documentar Netflix difuzat în martie 2022.

El a descris cancerul ca un „partener de călătorie” care speră că la un moment dat îl va lăsa în pace.

„Boala te poate învăţa mult despre cine eşti şi te poate împinge dincolo de felul artificial în care trăim”, a mai spus Vialli.

Fostul atacant a fost nevoit să renunţe la rolul său de şef de delegaţie al naţionalei de fotbal a Italiei luna trecută. La Squadra Azzurra, Vialli a lucrat cu selecţionerul Roberto Mancini, un prieten de o viaţă şi partener în atacul echipei Sampdoria, unde erau cunoscuţi drept „gemenii golului”.

Vialli şi Mancini au condus echipa Italiei la câştigarea EURO 2020, cucerind în 2021 trofeul pe Wembley, unde în urmă cu 29 de ani Sampdoria pierduse finala Cupei Campionilor Europeni în faţa Barcelonei.

Ca jucători, cei doi au câştigat titlul în Serie A (1991) şi Cupa Cupelor (1990).

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri