România, învinsă în ultimul meci de la Campionatul Mondial. Vor încheia turneul sub performanța din 2019

Data actualizării: Data publicării:
Fază de joc din meciul România - Suedia
România, învinsă de Suedia în ultimul meci de la CM din Spania. Foto: Captură Digi Sport

Naţionala feminină de handbal a României a fost învinsă de selecţionata Suediei, cu scorul de 34-30 (19-14), luni seara, la Castello, în ultimul său meci din Grupa principală II a Campionatului Mondial din Spania.

Tricolorele, care vor încheia sub performanţa de la Mondialul din Japonia (2019), au făcut o primă repriză destul de bună, însă au cedat pe finalul ei, iar în cele din urmă diferenţa aceasta s-a regăsit pe tabelă la final. Jocul a fost echilibrat în prima parte, scandinavele reuşind să se desprindă la trei goluri pentru prima oară, 12-9, în min. 18. Erorile comise de echipa României în finalul primei părţi au făcut ca Suedia să înscris patru goluri la rând, de la 15-14 la 19-14, scor care s-a înregistrat la pauză.

În debutul reprizei secunde, Suedia şi-a mărit avansul la şase goluri, 22-16 (ecartul maxim), dar echipa antrenată de Adrian Vasile a reuşit să recupereze până la 22-20. Nordicele s-au desprins din nou la cinci goluri (28-23), scorul oscilând în jurul acestei diferenţe, pentru ca rezultatul final să fie 34-30, Suedia obţinând calificarea în sferturile de finală în urma acestui succes.

Pentru România au marcat Cristina Laslo 7 goluri, Crina-Elena Pintea 6, Bianca-Maria Bazaliu 4, Dana-Andreea Rotaru 4, Bianca Elena Harabagiu 3, Laura Moisă 2, Lorena-Gabriela Ostase 1, Maria-Mădălina Zamfirescu 1, Alexandra-Diana Badea 1, Alexandra Dindiligan 1.

Yuliya Dumanska a parat 11 aruncări, având un procentaj de 25%.

De remarcat că România a ratat şi trei aruncări de la 7 metri (Laslo - 2, Pintea).

Golurile scandinavelor au fost reuşite de Linn Blohm 7, Jamina Roberts 5, Nathalie Hagman 5, Emma Lindqvist 4, Jenny Carlson 4, Carin Stromberg 3, Olivia Mellegard 2, Nina Dano 2, Elin Hansson 2.

Jessica Ryde a apărat 13 şuturi, încheind cu un procentaj de 30%.

Meciul a fost arbitrat de muntenegrenii Novica Mitrovic şi Miljan Vesovic.

România este singura echipă prezentă la toate cele 25 de ediţii ale Campionatului Mondial (incluzând-o şi pe aceasta). La precedenta ediţie, în 2019 (Japonia), tricolorele s-au clasat pe locul 12, informează Agerpres.

România are în palmares patru medalii la Campionatul Mondial: una de aur (1962), două de argint (1973 şi 2005) şi una de bronz (2015).

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri