CTP, despre momentul în care finala de la Cincinnati a depins de „un fir de păr”

Data actualizării: Data publicării:
ctp prim plan

Comentatorul de tenis Cristian Tudor Popescu a declarat la Digi24 că Simona Halep a pierdut - pentru a treia oară - finala de la Cincinnati din cauza oboselii, iar olandeza Kiki Bertens a meritat categoric această victorie. 

„Nu e o înfrângere care să ne doară așa mult. Cumva e logică. Simona a avut benzină până acolo, la mingea de meci în tiebreak, aceea a fost șansa ei. I-a spus lui Darren la consultarea de la setul 2: am avut șansa mea, acum nu mai pot. Chiar nu mai poate, a făcut niște eforturi uriașe în aceste două săptămâni, a jucat, au fost zile cu câte două meciuri, a avut meciuri foarte dure în spate, dacă e să ne gândim la Pavliucenkova, la Sloane Stephens, meciuri de aproape trei ore, de mare uzură psihică și fizică. Pur și simplu nu a mai putut fizic în setul al treilea și Bertens a câștigat. Mai proaspătă, are mai puține eforturi în această perioadă, dar a și jucat un tenis remarcabil, a fost foarte solidă de pe fundul terenului”, a explicat la Digi24 Cristian Tudor Popescu.

„Câtă vreme Simona a reușit să o miște și să o oblige pe masiva Bertens să lovească mingea din deplasare, lucrurile au mers bine pentru Simona. Apoi, obosind Simona, a început să-i dea la mână. Și de pe picioare, Bertens lovește năprasnic și ia controlul jocului”, subliniază CTP.

Totuși, comentatorul admite că, dacă avea puțin noroc, Simona putea câștiga acest meci.

„A fost o ecuație normală a acestui meci, dar el ar fi putut să fie câștigat de Simona acolo, la mingea aceea de meci sau la finalul acela de tiebreak. Totul a depins de un fir de păr. Dacă greșea atunci Bertens - ceea ce n-a făcut, Bertens a arătat acolo soliditate psihică la mingea de meci, mingea aceea de meci n-a greșit-o Simona, a câștigat-o Bertens! Deci, a arătat forță, a meritat categoric această victorie!”, conchide jurnalistul.  

Citiți și: FOTO. Ce diferență față de finalul partidei cu Sabalenka! Gesturile de mare sportivitate dintre două campioane

BERTENS câștigă finala Cincinnati Open 2018. Pentru Simona n-a fost să fie nici a treia oară!

C. T. Popescu a prefațat finala Halep-Bertens, de la Cincinnati: Vor fi mingi cu totul deosebite

Dacă Simona Halep ar fi aveut victoria, ar fi fost prima jucătoare de tenis din istorie care reușea „dubla”: să câștige în același an și Rogers Cup, și trofeul de la Western & Southern Open (asta, de când turneul de la Cincinnati a devenit de categorie Premier 5).

Simona Halep, în vârstă de 26 de ani şi 1,68 de metri înălţime, a disputat a 33-a finală din carieră, a şasea din acest an, a doua consecutivă, după ce s-a impus la Rogers Cup, duminica trecută. Ea a câştigat 18 turnee până acum, iar la Cincinnati a ajuns anul acesta pentru a treia oară în finală, după performanţe similare atinse în 2015 şi 2017, când a pierdut în faţa Serenei Williams, respectiv a Garbinei Muguruza. Acum, și Bertens se alătură acestor sportive care au învins-o pe Simona la Cincinnati, însă la capătul unui meci extrem de disputat, în care Simona a reușit o lovitură ce amintește de „magiile” lui Ilie Năstase (video, aici).

Citiți și: Ce urmează pentru Simona? Halep și-a dezvăluit impresiile și planurile după finala pierdută la Cincinnati

GALERIE FOTO. Kiki Bertens, povestea „devoratoarei” de jucătoare de top 10

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri