Djokovici a anunțat că nu mai joacă la niciun turneu în acest an

Data publicării:
novak
Foto: Guliver/GettyImages

Tenismanul sârb Noval Djokovici, locul 4 ATP, a anunţat, miercuri, că nu va mai participa la niciun turneu în acest an, el precizând că are nevoie de o perioadă de pauză pentru a se reface după problemele pe care le-a avut în ultimul an şi jumătate la cotul drept, care s-au acutizat în ultimele două luni.

novak
Foto: Guliver/GettyImages

„După un an şi jumătate în care am încercat să tratez problema la cot, ce s-a înrăutăţit în ultimele două luni, am decis să nu mai joc la niciun turneu restul sezonului 2017. Din păcate trebuia să iau această decizie. Wimbledon a fost cel mai dificil turneu pentru mine în ceea ce priveşte durerile la cot. Am consultat mulţi medici şi specialişti în ultimele 12-15 luni, mai aes în ultimele două luni, în care am simţit că situaţia se înrăutăţeşte şi cu toţii au convenit că am nevoie de odihnă, de timp. Este o accidentare la care nu se poate face nimic imediat, este ceva ce necesită timp pentru a se reface natural, a spus Djokovici într-o intervenţie live pe pagina sa de Facebook.

Sportivul a anunţat că în perioada petrecută în afara terenului de tenis, el şi soţia sa Jelena vor deveni din nou părinţi. Cei doi mai au un băieţel, Stefan, născut în 2014. Nu este o decizie uşoară, dar încerc să privesc partea pozitivă, totul în viaţă se întâmplă cu un scop şi voi încerca să folosesc acest timp pentru a petrece timp de calitate cu familia mea. Într-o lună şi jumătate, eu şi Jelena vom deveni din nou părinţi.

Djokovici a mai spus că va trebui să stea cel puţin două luni fără rachetă. El a mai precizat că vrea să mai joace tenis la nivel profesionist mulţi ani de acum încolo şi a adăgat că va colabora cu Andre Agassi şi în 2018. 

Djokovici a jucat ultima dată în 12 iulie, când a abandonat în sferturile de finală de la Wimbledon, din cauza problemelor la cotul drept. 

Fostul lider ATP are de apărat 2.740 de puncte până la finalul anului, astfel că el ar putea ieşi din Top 10 pentru prima dată din 2007.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri