Indian Wells 2019 | Simona Halep se califică în optimi, după un meci mai dificil decât se prevedea

Data actualizării: Data publicării:
Bucurie retinuta si concentrare pentru Simona Halep dupa calificarea dificila in optimile Indian Wells 2019
Foto: Guliver/Getty Images

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, a învins-o duminică seară pe Kateryna Kozlova din Ucraina, locul 114 WTA, jucătoare venită din calificări, în turul al treilea al Indian Wells 2019, turneu de categorie Premier Mandatory. Simona Halep a întâlnit-o pentru prima dată în circuitul WTA pe adversara sa, o ucraineancă de 25 de ani, iar victoria în două seturi, după o oră și 50 de minute de joc, a venit mai dificil decât se prognoza. Iar în optimi, Simona Halep întâlnește din nou o sportivă în premieră: tânăra Marketa Vondrousova, din Cehia, care are 19 ani.


Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, ajunge în optimile de finală ale turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells, după ce a învins-o pe Kateryna Kozlova din Ucraina, locul 114 WTA, venită din calificări, cu scorul de 7-6 (3), 7-5. În mini-interviul de pe teren, după încheierea partidei, Simona Halep a mulțumit din nou numeroșilor ei susținători din tribune, le-a spus că lor le datorează victoria și a repetat că se simte bine în turneul californian.

simona halep interviu
Indian Wells 2019. Simona Halep, calificată în optimi, respiră ușurată și se bucură de victorie după un meci care i-a pus ceva dificultăți

Un adversar necunoscut și o partidă dificilă pentru nr. 2 WTA

Duminică, Simona Halep a avut una dintre cele mai cenuşii evoluţii din acest an, cu serviciu slab şi cu numeroase greşeli neforţate. Ca mai de fiecare dată în 2019, Halep a disputat un meci cu suişuri şi coborâşuri. Ea a trebuit să muncească destul de mult pentru a înfrânge rezistenţa jucătoarei de pe locul 114 mondial. Halep a fost împinsă într-un joc de uzură, care teoretic trebuia să-i convină, deoarece stătea mai bine în schimburile lungi. Însă românca s-a grăbit, a dat semne de nervozitate şi a vrut să încheie repede punctele, greşind deseori. Simona Halep s-a impus în cele din urmă, dar parcă a uitat să câştige uşor şi atunci când întâlneşte jucătoare mult mai slab cotate, comentează Adrian Petculescu de la News.ro.

Este adevărat că, în acelaşi timp, sportiva ucraineană a etalat o prestaţie curajoasă, superioară locului pe care îl ocupă. Aflată la al cincilea meci la Indian Wells, Kozlova a arătat o bună dispoziţie fizică, o defensivă foarte atentă şi sigură, a făcut uz de multe ori eficient de arma ei principală, scurta, a alergat mult, a căutat să trimită toate mingile primite înapoi şi nu a ezitat să puncteze când jocul i-a permis-o. 

kateryna kozlova
Kateryna Kozlova s-a dovedit a fi o adversară imprevizibilă a Simonei Halep

Simona Halep a început bine primul set, după un break în ghemul de început, a condus cu 2-0, dar a pierdut următoarele trei ghemuri la rând. La 3-3, fostul lider WTA a mai reuşit un break, a ridicat scorul la 5-3, când a ratat o minge de set, pe serviciul adversarei. A urmat o nouă cădere în jocul româncei, iar Kozlova a înregistrat o nouă serie de trei ghemuri câştigate la rând. Setul a ajuns în tie-break, pe care Halep l-a câştigat fără probleme, la 3, după 62 de minute de la start, dar la general doar trei puncte în favoarea jucătoarei române au făcut diferenţa.

Kateryna Kozlova a început setul al doilea cu break, Simona Halep a egalat cu rebreak, apoi seria s-a repetat. La 2-2, românca şi-a fructificat prima dată serviciul în set, iar partida părea jucată după ghemul al şaselea, când sportiva din Constanţa a reuşit break-ul într-un ghem disputat. Halep s-a desprins la 5-2, dar Kozlova nu a fost descumpănită de diferenţă şi a revenit pe tabelă, egalând la 5. Tot ca mai de fiecare dată în acest an, Simona Halep a avut sprintul final şi a luat următoarele două ghemuri, punând capăt partidei, după o oră şi 50 de minute de joc.

Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 91.205 dolari şi cu 120 de puncte WTA.

În optimi, Halep va evolua fie cu Marketa Vondrousova din Cehia, locul 61 WTA, fie cu letona Jelena Ostapenko, locul 22 WTA şi cap de serie numărul 22.

Simona Halep a jucat anul trecut în semifinale la Indian Wells, fază în care a fost întrecută de japoneza Naomi Osaka, scor 6-3, 6-0. Jucătoarea română a câştigat ediţia din 2015 a competiţiei americane.

Simona Halep despre meciul cu Kateryna Kozlova: A fost greu să-mi găsesc ritmul

Simona Halep a declarat, duminică, după ce a învins-o pe Katerina Kozlova, că a fost greu să-şi găsească ritmul şi să-i citească jocul sportivei din Ucraina.

Vă mulţumesc tuturor pentru că aţi venit şi m-aţi susţinut. Este o atmosferă frumoasă şi datorită vouă am putut lupta şi câştiga acest meci. Vă mulţumesc foarte mult! Sunt totdeauna agitată când intru pe marile terenuri, aici este unul frumos, iar publicul este drăguţ întotdeauna, astfel că vreau mereu să dau tot ce am mai bun, să câştig meciul pe care îl joc. A fost foarte dificil împotriva ei, pentru că nu mai jucasem cu ea. A fost un pic greu să găsesc ritmul, să-i citesc jocul. Este o jucătoare bună şi sunt mândră că am câştigat în două seturi. Ţin minte trofeul, este foarte greu şi nu am putut să-l ridic atunci când am câştigat. Sper că anul acesta sunt mai puternică şi că o să pot să-l câştig din nou. Dar este foarte devreme să mă gândesc la titlu şi nu am aşteptări, nu vreau să pun presiune pe mine, vreau doar să vin aici şi să lupt pentru fiecare meci pe care-l joc şi apoi vom vedea”, a declarat Halep, la interviul de pe teren. 

Citiți și:  Simona Halep lucrează în continuare cu un psiholog. „Cea mai importantă parte e cea mentală”

„Cred că a jucat foarte bine, iar când eu mă aflam la cârma jocului, ea a jucat fără teamă, simțeam că joacă mai bine. A fost dificil pentru mine să închid seturile, chiar sunt mândră de asta, a fost și un pic cam frig, deci condițiile n-au fost foarte ușoare azi, dar cred că a fost un tenis de nivel bun pentru amândouă, am jucat OK”, a spus Simona Halep la conferința de presă de după meci.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Citiți și:  Indian Wells 2019. Serena Williams a abandonat în partida cu Garbine Muguruza

Indian Wells 2019. Bianca Andreescu, de neoprit. S-a calificat în optimi în mai puțin de o oră


ACTUALIZARE 21:58 Și Simona Halep câștigă partida! 7-5 în setul al doilea, după un meci destul de dificil.

simona halep victorie kolzova
Simona Halep, descătușare de tensiune, după o partidă cu ceva emoții

ACTUALIZARE 21:53. Speranțele că se apropie victoria Simonei Halep și încheierea partidei se năruie: e 5-5. Ucraineanca reușește să revină incredibil.

ACTUALIZARE 21:43. Simona pare că se regăsește și se desprinde: 5-2 în setul al doilea.

ACTUALIZARE 21:32 Este 3-2 pentru Simona Halep în setul al doilea, dar sportiva pare să aibă dificultăți:

simona halep probleme glezna
Simona Halep pare să aibă dificultăți fizice în meciul cu Kateryna Kozlova contând pentru calificarea în optimi la Indian Wells 2019

ACTUALIZARE 21:51 Este 5-5 în setul al doilea.

ACTUALIZARE 21:21 Ucraineanca ia conducerea. E 2-1 pentru Kateryna Kozlova în setul al doilea.

ACTUALIZARE 21:12. Simona Halep - Kateryna Kozlova: 7-6 în primul set.

Simona Halep câștigă fără probleme tiebreak-ul cu 7 la 3.

ACTUALIZARE 21:05 6-6, se intră în tiebreak.

ACTUALIZARE 20:57 Este 5-4 pentru Simona Halep. Simona Halep a ratat prima minge de set, pe serviciul adversarei.

ACTUALIZARE 20:44. Meciul continuă în aceeași manieră echilibrată. Este 3-3.

ACTUALIZARE 20:25. Ucraineanca trece în avantaj, după trei game-uri consecutive: este 3-2.

ACTUALIZARE 20:28. Partida nu pare chiar așa de facilă. Adversarele par să se tatoneze încă. Kateryna Kozlova egalează: 2-2 în primul set.

ACTUALIZARE 20:20 Este 2-1 pentru Simona Halep în primul set. Simona Halep a început cu break partida.

ACTUALIZARE 20:00 Sportivele sunt pe teren și își fac încălzirea. Urmăriți LIVE TEXT ȘI LIVE VIDEO AICI.

Kateryna Kozlova a ajuns în turul trei după ce a produs o mare surpriză. Ea a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 2-6, 6-0, pe Aliaksandra Sasnovich din Belarus, locul 34 WTA şi cap de serie numărul 31, după un meci de o oră şi 45 de minute. Anterior, o scosese din competiție pe Ekaterina Siniakova, din Cehia, locul 42 WTA.

La rândul ei, Simona Halep, acceptată direct în turul al doilea, a întrecut-o, cu scorul de 6-2, 6-4, pe Barbora Strycova din Cehia, locul 50 WTA. Urmărită de fani în toată lumea, Simona Halep a confirmat în meciul de start de la Indian Wells 2019.

Astfel, după victoria cu Barbora Strycova, are meci cu o jucătoare şi mai slab cotată.  112 locuri WTA o despart pe Simona Halep de adversara din turul al treilea de la Indian Wells 2019, pe care n-a mai întâlnit-o până acum. 

Specialiștii sunt siguri de șansele Simonei Halep. „Halep şi Kozlova nu s-au mai întâlnit până acum, dar nu credem că e loc de vreo surpriză pentru româncă. Cu siguranţă Kozlova are un parcurs bun la Indian Wells şi e în formă. Ea a mai învins jucătoare de TOP 10, dar nu credem că o va putea învinge pe Simona”, notează livetennis.com, potrivit digisport.ro

Dacă ajunge în optimi la Indian Wells, Simona Halep o va întâlni pe câştigătoarea duelului dintre mai vechea ei cunoștință, letona Jelena Ostapenko (22 WTA), și cehoaica Marketa Vondrousova (61 WTA).

Cine este Kateryna Kozlova, adversara Simonei Halep. Suspendată pentru dopaj

„Nu am apucat deloc să verific cum joacă. Nu am jucat niciodată împotriva ei, aşa că trebuie să cercetez, ca să spun aşa, şi să fiu gata pentru meciul cu ea”, a declarat Simona Halep înainte de meciul din turul al treilea.

Despre Kateryna Kozlova știm că a împlinit 25 de ani în februarie, că e din Donețk, Ucraina, are 1,75 metri înălțime și că cea mai bună poziție ocupată de ea în clasamentul WTA a fost nr. 62, în februarie anul trecut. În prezent, este pe 114. Kateryna Kozlova are un titlu la dublu la un challenger WTA și cinci titluri la simplu și 13 la dublu în circuitul ITF.

2019 Hobart International - Day 3
Kateryna Kozlova Foto; Guliver/Getty Images

În mai 2015, Federația Internațională de Tenis a anunțat că sportiva din Ucraina a fost depistată pozitiv la o substanță stimulatoare interzisă, dimetilbutilamină, și i-a dat o suspendare pentru dopaj de șase luni. 

Anul trecut, la Roland Garros, Kateryna Kozlova devenea însă a doua jucătoare din istorie care reușea să o elimine din primul tur pe deținătoarea titlului, Jelena Ostapenko.

Șansele Simonei Halep de a redeveni nr. 1 WTA

Între timp, la Indian Wells 2019 continuă eliminările surprinzătoare. Două jucătoare din top 5 au ieșit deja din competiție. Este vorba de Sloane Stephens (locul 4 WTA) și Petra Kvitova (nr. 3 WTA). 

În aceste condiții, lupta pentru redobândirea locului 1 mondial după turneul din California se dă exclusiv între actuala ocupantă a fotoliului de lider, japoneza Naomi Osaka, și Simona Halep, nr. 2 WTA. Simona Halep e obligată să ajungă cel puţin în finală pentru a fi din nou lider mondial. În acelaşi timp, Naomi Osaka, care e deținătoarea titlului şi principala favorită, ar trebui să fie eliminată în turul următor, în care o întâlneşte pe americanca Danielle Collins, cap de serie numărul 25.

Dacă sportiva japoneză trece şi de Collins, Simona Halep va urca pe prima poziţie doar în cazul în care va reedita succesul din 2015 de la Indian Wells, iar Osaka nu avansează până în ultimul act, scrie digisport.ro.

În turul 2, nipona a trecut în două seturi de Kristina Mladenovic, scor 6-3, 6-4.

Simona Halep, câştigătoarea anchetei WTA pentru lovitura lunii februarie

Între timp, Simona Halep, locul 2 WTA, a mai primit o veste bună: este autoarea loviturii lunii februarie în circuitul WTA, ea fiind câştigătoarea anchetei de pe site-ul forului internaţional.

Simona Halep era nominalizată cu o lovitură din meciul cu sportiva canadiană Eugenie Bouchard, din turul al doilea al turneului de la Dubai. Halep a respins imparabil un smeci executat cam neconvingător de Bouchard, cu care a ridicat scorul la 7-6, 2-0.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Pe locul doi în topul loviturilor lunii februarie se află, după votul fanilor, Elina Svitolina, tot cu o lovitură de la Dubai, pe trei sunt Donna Vekic şi Sofia Kenin (ambele cu faze de la Acapulco) şi pe cinci s-a clasat Caroline Garcia (Dubai).

Simona Halep a fost nominalizată şi pentru titlul de jucătoarea lunii februarie, dar câştigătoarea votului fanilor a fost Belinda Bencic. Românca s-a clasat pe locul doi, pe trei este Yafan Wang şi pe patru Sofia Kenin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri