România a învins Zimbabwe în primul tur la Cupa Davis

Data actualizării: Data publicării:
marius-copil-frt-fb
Foto: facebook.com/FRTenis/

Echipa României a învins formaţia Zimbabwe cu scorul de 4-1, în primul tur din Grupa a II-a a zonei Europa-Africa a Cupei Davis, sâmbătă, la Sala Polivalentă din Piatra Neamţ, după meciul câştigat de juniorul Filip Jianu cu 6-3, 7-5 în faţa lui Mehluli Don Ayanda Sibanda.

marius-copil-frt-fb
Marius Copil. Foto: facebook.com/FRTenis

Actualizare 17:45. După ce Marius Copil a adus victoria echipei României, ultimul meci nu mai avea miză, astfel că Filip Cristian Jianu (17 ani) a primit şansa debutului, el învingându-l pe Sibanda (19 ani), aflat la al doilea meci în Cupa Davis, după o oră şi 14 minute.


Marius Copil (80 ATP) s-a impus într-un meci destul de disputat, întins pe durata a două ore. Arădeanul s-a revanşat astfel după eşecul neaşteptat din meciul de debut.

Copil a evoluat mai bine decât vineri şi a reuşit un break în fiecare set, suficient pentru a înclina balanţa în favoarea sa, având în vedere că serviciul i-a funcţionat foarte bine. Copil a avut 12 mingi de break din care a fructificat două, în primul set la 3-3, iar în actul secund la 5-5. Garanganga şi-a creat şi el trei mingi de break, dar nu a concretizat niciuna. Copil a avut 7 aşi (a încheiat meciul cu unul) şi a comis o dublă greşeală, iar zimbabwianul a reuşit 3 aşi şi a comis 6 duble greşeli.

În prima partidă de la Piatra Neamţ, vineri, Benjamin Lock (546 ATP) l-a învins neaşteptat pe Marius Copil (80 ATP) cu scorul de 6-4, 7-5. Apoi, Dragoş Dima (327 ATP) a câştigat cu 6-3, 6-3 în faţa lui Takanyi Garanganga (449 ATP).

Citește și Marius Copil: Vreau să îmi cer scuze faţă de colegii mei şi faţă de români

Sâmbătă, în meciul de dublu, perechea Horia Tecău/Florin Mergea s-a impus în faţa fraţilor Benjamin Lock şi Courtney Lock cu 6-1, 6-4. Din echipa României mai face parte juniorul Filip Jianu. Meciurile se dispută după sistemul cel mai bun din trei seturi.

România şi Zimbabwe s-au înfruntat o singură dată în Cupa Davis, în 2000, la Harare, tricolorii câştigând cu 3-2, prin punctele aduse de Andrei Pavel (două) şi perechea Andrei Pavel/Gabriel Trifu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri