Shuai Peng, suspendată şase luni și amendată pentru încălcarea regulilor anticorupţie în tenis

Data publicării:
WTA Dubai Duty Free Tennis Championship - Day One
Foto: Guliver/GettyImages

Jucătoarea chineză Shuai Peng, locul 80 WTA la simplu şi 20 la dublu, a fost suspendată şase luni şi amendată cu 10.000 de dolari pentru încălcarea regulilor anticorupţie în tenis. Jumătate din pedeapsă este cu suspendare, astfel că ea nu va putea participa la competiţii până la 8 noiembrie.

WTA Dubai Duty Free Tennis Championship - Day One
Foto: Guliver/GettyImages

Tennis Integrity Unit (TIU) a găsit-o vinovată pe Shuai Peng, fost numărul 14 mondial la simplu şi numărul 1 la dublu, că s-a folosit de constrângere şi a oferit o recompensă financiară partenerei ei de dublu, pentru ca aceasta să se retragă de pe tabloul de dublu al turneului de la Wimbledon, în 2017.

TIU a făcut apel la articolul din regulament care arată că „nicio persoană participantă la un turneu nu trebuie, direct sau indirect, să aranjeze sau să încerce să aranjeze rezultatul sau orice alt aspect al evenimentului”.

Oferta a fost refuzată, a precizat TIU, iar Peng nu a mai jucat la dublu la Wimbledon - 2017, evoluând numai la simplu. Ea a ajuns în turul al treilea, pierzând în faţa Simonei Halep, scor 4-6, 6-7 (7).

Comunicatul TIU nu oferă foarte multe informaţii despre ceea ce a făcut exact cunoscuta jucătoare chineză, în vârstă de 32 de ani. Însă tennis.life scrie că Peng ar fi încercat să-şi schimbe astfel partenera de dublu după ce perioada de înscriere a expirat. În cauză ar fi belgianca Alison Van Uytvanck, iar incidentul a avut loc înaintea tragerii la sorţi a meciurilor de pe tablou.

Odată cu Peng a fost suspendat şi fostul ei antrenor, francezul Bertrand Perret, care acum o pregăteşte pe Ons Jabeur. Lui Perret i s-au adus aceleaşi acuzaţii ca elevei sale de atunci şi a fost suspendat trei luni.

Peng a câştigat 21 de turnee la dublu, inclusiv cel de la Roland Garros, în 2014, cel de la Wimbledon, în 2013 şi Turneul Campioanelor, tot în 2013, aceste succese repurtându-le în echipă cu Su-Wei Hsieh din Taiwan.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri