Un antrenor din SUA a fost plătit cu 75 de milioane de dolari ca să nu mai antreneze

Data publicării:
Antrenorul de fotbal american Jimbo Fischer.
Antrenorul de fotbal american Jimbo Fischer. Foto: Profimedia

Universitatea A&M din Texas l-a concediat duminică pe antrenorul de fotbal american Jimbo Fisher și îi va plăti compensații de peste de 75 de milioane de dolari. Astfel, va pune capăt unui mandat care a început în urmă cu șase ani, deoarece echipa antrenată de Fisher nu a câștigat niciodată mai mult de nouă jocuri pe sezon, relatează Business Insider.

În acest sezon, echipa universității, Aggies, are un scor 6-4, cu doar două meciuri rămase de jucat.

Fisher, care a câștigat un campionat național la Universitatea de Stat din Florida (FSU) în 2013, a plecat de la FSU după opt sezoane pentru un contract masiv pe 10 ani cu Texas A&M în 2017.

Contractul său a fost prelungit până în 2031 în septembrie 2021, după ce Aggies au obținut un scor record de 9-1 în sezonul 2020 - cel mai bun sezon al echipei universitățiii sub conducerea sa.

În baza noului contract, Fisher avea un salariu anual de 9 milioane de dolari, începând din ianuarie 2022. După o creștere la 9,15 milioane de dolari în 2023, contractul promitea o creștere a salariului de bază al lui Fisher cu 100.000 de dolari pe an.

Practic, universitatea din Texas i-a promis lui Fisher aproape 100 de milioane de dolari pe parcursul a 10 ani, într-unul dintre cele mai scumpe contracte semnate vreodată de un antrenor de fotbal american universitar.

Conform contractului, Fisher trebuie să primească toți banii din contract după demitere, indiferent dacă preia sau nu un alt post de antrenor.

Compensațiile pe care le va primi Fischer sunt cele mai mari din istoria sportului universitar, relatează The Texas Tribune.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri