Supărați că nu au fost invitați la botez, mai mulți indivizi au iscat un scandal cu furci, topoare, bâte și pietre. 8 oameni, arestați

Data publicării:
politie
8 indivizi au fost arestați preventiv după ce s-au bătut la un botez. La audieri, au dat vina pe polițiști

7 oameni au ajuns după gratii și un al optulea a fost arestat preventiv în lipsă, după ce s-au încăierat la un botez organizat în Bihor. Scandalul ar fi pornit de la faptul că unii dintre ei nu au fost invitați la petrecere, lucru care i-a înfuriat teribil. Oamenii au început să înjure, să blesteme şi să ameninţe copilul care urma să fie botezat, stârnind furia petrecăreţilor şi o bătaie în toată regula, scrie Bihoreanul. La audieri, însă, scandalagiii au spus că nu au ce să-și reproșeze unii altora și că de vină sunt polițiștii, că au intervenit. 

Scandalul a avut loc pe 10 septembrie 2023, după ora 20:30, între două familii din comuna Gepiu, județul Bihor. Una dintre ele organiza un botez, la care nu i-a invitat pe membrii celei de-a doua familii.

Gestul i-a înfuriat teribil pe cei lăsați pe dinafară, care au decis să meargă să le strice primilor petrecerea. De la injurii la bătaie nu a mai fost decât un pas. Înarmaţi cu furci, bâte, topoare, sticle şi pietre, oamenii s-au încăierat în stradă, scrie sursa citată.

Zeci de polițiști au intervenit pentru a aplana confictul, dar și pentru a-i trage la răspundere pe bătăuși. Trei dintre ei au avut nevoie de îngrijiri medicale, însă au refuzat transportul la spital.

"În urma cercetărilor efectuate, polițiștii le bănuiesc pe cele opt persoane că, la 10 septembrie, în intervalul orar 20.30 - 21.18, pe fondul unor neînțelegeri anterioare, ar fi fost implicate într-o altercație, pe drumul de acces din fața a două imobile din localitatea Gepiu", a transmis IPJ Bihor.

În total, opt persoane - şase bărbaţi cu vârste între 28 şi 59 ani, o femeie de 59 ani şi un tânăr de 17 ani - cu toţii din Gepiu, au fost reținute pentru 24 de ore.

"După ce în timpul incidentului le-au reproşat poliţiştilor că n-au venit mai devreme, ca să-i apere pe unii de alţii, la audieri au susţinut că nu au ce să-şi reproşeze unii altora şi că poliţiştii sunt de vină pentru tot ce s-a întâmplat, că nu trebuiau să intervină", au explicat, pentru Bihoreanul, surse din anchetă.

Ulterior, cei 8 au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, dintre care unul în lipsă, fiind în continuare căutat de polițiști.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri