Video Tânăr cu handicap mintal, sechestrat și obligat să cerșească. Culisele unei "afaceri" de sute de lei pe zi, din mila oamenilor

Data publicării:
barbat care cerseste
Credit foto: Guliver/Getty Images

Un tânăr cu handicap mintal a devenit sclav pentru un bărbat din Argeș și cei trei fii ai lui. Victima era bătută, amenințată și obligată să doarmă într-o mașină, indiferent de vremea de afară, scriu jurnaliștii de la Curier.ro. Ca să facă bani de pe urma lui, tânărul era pus să cerșească în trenuri, gări sau stații de autobuz. Pe fir au intrat polițiștii, care i-au reținut, miercuri, pentru 24 de ore, pe 3 dintre suspecți.

Ororile aveau loc într-o gospodărie din Mihăiești, județul Argeș. Încă din 2019, tânărul diagnosticat cu probleme psihice devenise sclav pentru bărbatul de 52 de ani și cei 3 fii ai lui, dintre care unul în vârstă de 15 ani. Pe lângă faptul că era dus să cerșească în țară, aceștia îi aplicau bătăi frecvente victimei. Deși vecinii știau de drama prin care trece băiatul, nu au intervenit de teamă, scrie sursa citată.

În dosarul instrumentat de DIICOT apare și un al doilea bărbat, om al străzii, pus și el să cerșească pentru "stăpânii" lui.

"Inculpații, profitând de starea de vulnerabilitate în care se găseau două persoane majore dintre care una cunoscută cu afecțiuni psihice le-au transportat succesiv, pe raza municipiului București și a județelor Argeș, Dâmbovița, Constanța, Mehedinți, Sibiu, Timiș și Covasna obligându-le să practice cerșetoria în trenuri, gări și stații ale mijloacelor de transport urban. Sumele de bani obținute de cele două victime din practicarea cerșetoriei au fost însușite în totalitate de membrii grupului infracțional organizat", se arată în comunicatul DIICOT.

În urma percheziției făcute miercuri, la domiciliul suspecților din județul Argeș, polițiștii au descoperit și confiscat peste 22.000 de lei, 650 de euro, dar și 8 telefoane mobile.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Au fost puse în executare 4 mandate de aducere, privind 4 persoane, cu vârste între 15 și 52 de ani. După administrarea probatoriului, cei trei bănuiți au fost reținuți, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând (...) să fie dispuse măsuri preventive", transmit reprezentanții Poliției Române.

Cei trei bărbați reținuți sunt acuzați de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și exploatarea cerșetoriei.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Primul mare oraş pe care Putin ar putea să îl distrugă cu un atac nuclear. Explozia ar provoca pagube de...
Digi FM
Oana Radu, destăinuiri după despărțirea de soț: "Mergeam la terapie ca să scap de el. Ziua divorțului a fost...
Pro FM
Femeia care a crescut-o pe Gina Pistol, după ce vedeta a fost abandonată de mama ei, a rupt tăcerea: „A...
Film Now
Cum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și...
nicole kidman intr-o rochie aurie
Nicole Kidman a strălucit într-o rochie lungă aurie la ceremonia în care a primit premiul pentru întreaga...
Newsweek
Ce scenă de film l-a îngrozit pe Florin Piersic? „Dacă nu o să faceţi pe voi, să îmi daţi un telefon
Grafic recesiune economică
Preşedintele Forumului Economic Mondial: ”Nu am văzut acest tip de datorii la nivel global de la războaiele...
Digi World
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după...
Digi Animal World
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești...
Film Now
Keanu Reeves a renunțat la părul lung pe care-l avea de ani buni. "De ce arată de parcă are 35 de ani?" - au...