"Te rog să anulezi această rezervare". Fără turiști și cu încasări puține, hotelurile retrăiesc momentele de criză de anul trecut

Data publicării:
camera de hotel
Fără turiști și cu încasări puține, hotelurile retrăiesc momentele de criză de anul trecut. FOTO: Getty Images

Hotelurile și restaurantele din țară retrăiesc momentele de criză din 2020: puține încasări în weekend-uri și lipsa turiștilor străini. Totul pe fondul restricțiilor, al gradului scăzut de vaccinare și al schimbării obiceiurilor oamenilor, care au ajuns să stea mai mult acasă decât să iasă în oraș. 

"Bună ziua, te rog să anulezi și această rezervare. S-a decis la nivel de parteneriat să mutăm întâlnirea în Portugalia, ei sunt pe primul loc în Europa la numărul de vaccinați, noi pe penultimul." - acest email a fost primit zilele trecute de președintele Federației Industriei Hoteliere din România, din partea unui partener care anulează un eveniment în România. Multe astfel de evenimente private sau corporate sunt anulate în această perioadă, iar hotelurile se confruntă cu o reducere drastică a numărului de clienți.

Romeo Ionescu, manager de hotel: "Lipsa vaccinării ne afectează foarte tare pentru că din cei aproximativ 30% oameni vaccinați, 15% ar fi eligibili să umple restaurante, să facă vizite în alte orașe, să circule. Atunci baza noastră de clienți a scăzut foarte mult".

Probleme au și restaurantele, care sunt aproape goale la ora prânzului, pentru că sunt tot mai puțini turiști în oraș.

Răzvan Bungău, manager de restaurant: "În weekend, sâmbăta și duminica la ora asta, chiar dacă nu era plin, jumătate din restaurant cu siguranță era ocupat."

Oradea și-a anulat cel mai mare festival de peste an, Festifall, care atrăgea anii trecuți mii de turiști din țară și străinătate. În acest weeekend, când ar fi trebuit să aibă loc evenimentul, orașul a trecut de incidența de șase cazuri la mia de locuitori.

Dacian Palladi, analist economic: "Partea tristă este că oamenii nu au înțeles că vaccinarea este deocamdată singura soluție care ne poate apropia de normalitate, iar aici statisticile ne doboară".

Reprezentanții industriei HORECA spun că în următoarele săptămâni, vor avea încasări din ce în ce mai mici.

 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri