Turcan, despre pontonul scufundat din Mahmudia: Lumea spune că e o imagine urâtă. Mă interesează să nu existe niciun risc pentru copii

Data publicării:
ponton scufundat
Pontonul inaugrat în urmă cu o lună de ministrul Raluca Turcan s-a scufundat. Foto: infotulcea.ro

Ministrul Muncii Raluca Turcan, care a participat în urmă cu aproape o lună la inaugurarea centrul plutitor din Mahmudia pentru recuperarea copiilor cu dizabilităţi, spune că pontonul scufundat parțial vineri era tras la mal, fără personal. „Din cauza unei defecțiuni si a lipsei de personal care sa intervină imediat s-a produs acest incident”, spune aceasta. De asemeneam ministrul precizează că „nu imaginea este importantă”, ci garanția „că acest centru nu prezintă riscuri nici pentru copii și nici pentru personalul care-l deservește.”

„O mențiune fac pentru că am văzut multe comentarii politice și toată lumea spune că este o imagine urâtă.

Nu imaginea este importantă în acest caz, ce este cu adevărat important și ceea ce mă preocupă este să avem garanția, ca autorități publice, că acest centru nu prezintă riscuri nici pentru copii și nici pentru personalul care-l deservește.

Am discutat cu reprezentanții SERA (Bogdan Simion) si ceea ce știu este :
1. Pontonul era, fără personal, tras la mal (în Mahmudia) în condițiile în care se caută să se angajeze personal.
2. Din cauza unei defecțiuni si a lipsei de personal care sa intervină imediat s-a produs acest incident.

Repet, ce ma interesează ca autoritate publică, pentru că în aceasta situație este un proiect privat, nu al MMPS, este să nu existe niciun risc de utilizare a pontonului.

Centrul de recuperare își va începe activitățile în noiembrie. Nu doresc să politizăm, investiția este privată”, susține ministrul Muncii.

Centrul plutitor din Mahmudia pentru recuperarea copiilor cu dizabilităţi, la inaugurarea căruia șapte persoane au tăiat panglica în același timp, printre ele aflându-se și ministrul Muncii, Raluca Turcan, a început să ia apă și s-a scufundat pe o parte. Inaugurarea a avut loc în urmă cu mai puțin de o lună.

Imagini cu pontonul plutitor înclinat au apărut astăzi pe rețelele de socializare, iar în ele se vede cum acesta este pe jumătate scufundat în apă.

Pontonul nu era încă utilizat drept centru pentru copiii cu dizabilități, fiind legat de mal la Mahmudia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri