Video&Foto Vietnamezi surprinși în timp ce vânează popândăi pe un câmp din Timișoara. Poliția Animalelor anchetează cazul

Data actualizării: Data publicării:
colaj vietnamez popandau
Colaj foto: Ziua de Vest / Profimedia Images

Mai mulți tineri vietnamezi, cel mai probabil muncitori în Timișoara, au fost surprinsi în timp ce săpau gropi pe un câmp de lângă oraș, ca să vâneze popândăi. Micile rozătoare ar fi sfârșit prin a fi mâncate, cred activiștii pentru protecția animalelor, care au sesizat imediat Poliția, anunță Opinia Timișoarei. În România, popândăii sunt specie protejată de lege, iar vânarea lor este considerată braconaj. 

În imaginile surprinse lângă Timișoara se poate observa cum cei 5 tineri vietnamezi sapă mai multe gropi pe un câmp de lângă oraș în căutarea de popândăi, cel mai probabil pentru a-i mânca, cred activiștii pentru protecția animalelor.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

La un moment dat, tinerii reușesc să prindă câteva exemplare, pe care le pun apoi într-un bidon din plastic.

vietnamezi-popandai
Sursa foto: Ziua de Vest

Imaginile, surprinse de doi fotografi, au fost trimise Asociației pentru susținerea, promovarea și aplicarea drepturilor animalelor (A.S.P.A.D.A.), care a sesizat atât Poliția, cât și Garda de Mediu.

"Solicităm respectuos anchetarea savârșirii unor acte de cruzime şi rele tratamente împotriva animalelor, uciderea cu intenție și fără drept, braconaj a unor specii protejate de lege cuprinse în Anexa 4A Specii de interes comunitar, Specii de animale și de plante care necesită o protecție strictă la O.G. 57/2007 specia Popandau (Spermophilus citellus) (Citellus citellus) (Popandau, Suita). Menționăm că am anunțat și Garda de Mediu Timiș. În fapt, în data de 26.03.2023, am primit un mesaj pe mesageria asociației de la fotografi care au surprins, fotografiind în zona, în mai multe rânduri, un grup de vietnamezi care prindeau popândăii pentru a-i consuma. Din informațiile pe care le dețin, o comunitate de vietnamezi ar fi în proximitatea Fabricii de Zahăr", se arată în denunțul penal depus de Anamaria Varga Manolea, președintele Asociației, citat de presa locală.

Sursa foto: Ziua de Vest
Sursa foto: Ziua de Vest

În urma sesizării primite, agenții de la Poliția Animalelor au deschis o anchetă.

"La data de 28 martie 2023, la Inspectoratul de Poliție Județean Timiș a fost înregistrată o sesizare ce privește acte de braconaj a unor specii protejate de lege. Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor efectuează verificări pentru stabilirea situației de fapt și dispunerea măsurilor legale", au transmis reprezentanții IPJ Timiș pentru sursa citată.

Popândăul este un mamifer mic, care trăiește și pe teritoriul țării noastre și este una dintre speciile protejate prin lege.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri