Live

Italia cere implicarea Indiei pentru o "pace justă" în Ucraina

Data publicării:
Giorgia Meloni, premierul Italiei, s-a întâlnit cu premierul Indiei, Narendra Modi, la New Delhi. Foto: Profimedia Images

Premierul italian Giorgia Meloni şi-a exprimat joi speranţa că India, în calitate de preşedinte al G20, poate facilita calea către o "pace justă" în Ucraina, informează Agerpres.

"Avem speranţa că India, în calitatea sa de preşedinte al G20, poate juca un rol în facilitarea drumului către încetarea ostilităţilor şi o pace justă" în Ucraina, a declarat şefa executivului italian într-o conferinţă de presă comună cu premierul indian Narendra Modi, organizată la New Delhi.

Narendra Modi a spus că este conştient de poziţia Italiei de a acorda sprijin complet pentru Ucraina şi a adăugat că şi India vrea să contribuie la un proiect de pace.

"De la începutul conflictului ucrainean, India a spus că problema poate fi rezolvată doar prin dialog și diplomație. India este pregătită să contribuie la orice proiect de pace", a spus Narendra Modi, potrivit ANSA.

La 24 februarie anul trecut, Rusia a lansat o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei vecine. Moscova susţine că desfăşoară o "operaţiune militară specială de denazificare" a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.

Kievul a afirmat constant că, înainte de a discuta despre un plan de pace cu Moscova, trupele ruse trebuie să părăsească întregul teritoriu al Ucrainei, inclusiv regiunile anexate anul trecut şi peninsula Crimeea.

Editor : D.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Putin vrea să îl pedepsească pe Șoigu și s-a întâlnit la Moscova cu cel care a vrut mereu să-i ia locul ministrului

Rușii se străduiesc să ocupe cât mai mult teritoriu până la venirea ajutorului din SUA. Kremlinul anunță ocuparea unei alte localități

Șase copii răniți în Harkov după un bombardament al rușilor împotriva zonelor civile

Zelenski anunță că summitul de pace din Elveția va avea loc pe 15 și 16 iunie. Rusia nu e invitată

Partenerii noștri