Italia cere implicarea Indiei pentru o "pace justă" în Ucraina

Data publicării:
Premierul Italiei Giorgia Meloni este întâmpinată de premierul Indiei Narendra Modi la New Delhi, pe 2 martie 2023.
Giorgia Meloni, premierul Italiei, s-a întâlnit cu premierul Indiei, Narendra Modi, la New Delhi. Foto: Profimedia Images

Premierul italian Giorgia Meloni şi-a exprimat joi speranţa că India, în calitate de preşedinte al G20, poate facilita calea către o "pace justă" în Ucraina, informează Agerpres.

"Avem speranţa că India, în calitatea sa de preşedinte al G20, poate juca un rol în facilitarea drumului către încetarea ostilităţilor şi o pace justă" în Ucraina, a declarat şefa executivului italian într-o conferinţă de presă comună cu premierul indian Narendra Modi, organizată la New Delhi.

Narendra Modi a spus că este conştient de poziţia Italiei de a acorda sprijin complet pentru Ucraina şi a adăugat că şi India vrea să contribuie la un proiect de pace.

"De la începutul conflictului ucrainean, India a spus că problema poate fi rezolvată doar prin dialog și diplomație. India este pregătită să contribuie la orice proiect de pace", a spus Narendra Modi, potrivit ANSA.

La 24 februarie anul trecut, Rusia a lansat o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei vecine. Moscova susţine că desfăşoară o "operaţiune militară specială de denazificare" a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.

Kievul a afirmat constant că, înainte de a discuta despre un plan de pace cu Moscova, trupele ruse trebuie să părăsească întregul teritoriu al Ucrainei, inclusiv regiunile anexate anul trecut şi peninsula Crimeea.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri