Live

Liderul unei grupări antimonarhiste a fost arestat la Londra înainte de încoronarea Regelui Charles

Data publicării:
Liderul unei grupări antimonarhiste a fost arestat înainte de încoronarea Regelui Charles: Foto: Twitter/Alliance of European Republican Movements

Poliţia britanică l-a arestat pe Graham Smith, liderul grupării antimonarhiste Republic (Republica), sâmbătă, înaintea încoronării Regelui Charles, a declarat un purtător de cuvânt al grupării.

Poliţia nu a confirmat arestarea, spunând că nu poate da imediat numele celor arestaţi, informează Agerpres.

O fotografie postată pe Twitter îl arată pe Smith înconjurat de un grup de poliţişti. Un ofiţer aflat la faţa locului, în apropiere de Trafalgar Square, a declarat că trei protestatari republicani au fost arestaţi pentru că aveau asupra lor vopsea.

Şeful poliţiei londoneze, Mark Rowley, avertizase vineri că va exista o "toleranţă foarte scăzută pentru perturbări" pe străzile din centrul Londrei, unde zeci de mii de persoane s-au adunat pentru a urmări procesiunile regale.

Peste 11.000 de ofiţeri de poliţie patrulează la încoronare, cel mai mare eveniment ceremonial organizat în capitala britanică în ultimii 70 de ani.

Editor : D.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Dictatorul chinez, Xi Jinping, a fost primit la Paris de un protest al tibetanilor: „Ți-a trecut timpul, nu totalitarismului chinezesc”

Protest cu mii de oameni la Tel Aviv pentru aducerea acasă a ostaticilor. "Netanyahu încearcă să torpileze singura noastră şansă"

Se extind mișcările propalestiniene. Studenții canadieni au instalat tabere în marile universități. 200 de arestări la UCLA, în SUA

Regele Charles și-a reluat activitățile publice. Vizibil emoționat, el vizitează un centru medical unde sunt tratați pacienți cu cancer

Partenerii noștri