Liderul unei grupări antimonarhiste a fost arestat la Londra înainte de încoronarea Regelui Charles

Data publicării:
Liderul grupării antimonarhiste Republic Graham Smith este înconjurat de polițiști la Londra, pe 6 mai, în ziua înoronării Regelui Charles.
Liderul unei grupări antimonarhiste a fost arestat înainte de încoronarea Regelui Charles: Foto: Twitter/Alliance of European Republican Movements

Poliţia britanică l-a arestat pe Graham Smith, liderul grupării antimonarhiste Republic (Republica), sâmbătă, înaintea încoronării Regelui Charles, a declarat un purtător de cuvânt al grupării.

Poliţia nu a confirmat arestarea, spunând că nu poate da imediat numele celor arestaţi, informează Agerpres.

O fotografie postată pe Twitter îl arată pe Smith înconjurat de un grup de poliţişti. Un ofiţer aflat la faţa locului, în apropiere de Trafalgar Square, a declarat că trei protestatari republicani au fost arestaţi pentru că aveau asupra lor vopsea.

Şeful poliţiei londoneze, Mark Rowley, avertizase vineri că va exista o "toleranţă foarte scăzută pentru perturbări" pe străzile din centrul Londrei, unde zeci de mii de persoane s-au adunat pentru a urmări procesiunile regale.

Peste 11.000 de ofiţeri de poliţie patrulează la încoronare, cel mai mare eveniment ceremonial organizat în capitala britanică în ultimii 70 de ani.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri