Live

Prințul Andrew a ajuns la o înțelegere amiabilă cu femeia care îl acuză de agresiune sexuală

Data actualizării: Data publicării:
Andrew, duce de York. Foto: Getty Images

Prințul Andrew a ajuns la un acord cu Virginia Giuffre, femeia care îl acuză că a agresat-o sexual, pentru o soluționare amiabilă a procesului care se desfășoară în Statele Unite, relatează Reuters, care citează dosarul din instanță.

Giuffre l-a dat în judecată pe Andrew Mountbatten-Windsor în luna august a anului trecut, acuzându-l că a agresat-o sexual pe vremea când avea 17 ani, în perioada în care a fost traficată de Jeffrey Epstein.

Conform dosarului, avocații lui celor doi au precizat că acordul amiabil prevede plata de către Andrew a unei sume de bani către Giuffre, dar și o donație substanțială pe care prințul o va face în contul organizației caritabile pe care Giuffre o deține și care militează pentru drepturile victimelor abuzate. 

„Prințul Andrew nu a intenționat niciodată să atace caracterul doamnei Giuffre și acceptă că ea a suferit și de pe urma faptului că a fost o victimă a abuzului dar și ca urmare a atacurilor publice nedrepte la adresa ei”, se arată în documentul judecătoresc.

În ianuarie, Casa Regală britanică i-a retras Prințului Andrew toate distincțiile militare dar și dreptul de a folosi în mod oficial titlul de Alteță Regală (n. red. - His Royal Highness, HRH). Toate titlurile, drepturile de patronaj și distincțiile care au aparținut lui Andrew au revenit, astfel, Reginei Elisabeta.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Regele Charles al III-lea își reia activitățile publice. Starea sa de sănătate este „foarte încurajatoare”, anunță Palatul Buckingham

Regele Charles în prima apariție importantă după diagnosticul de cancer. Suveranul participă la slujba de Paște

Kate Middleton a anunțat că are cancer

„Este o sosie. Nu are cum să fie Kate”. Noile imagini cu prințesa de Wales stârnesc teorii ale conspirației pe internet

Partenerii noștri