Prințul Andrew a făcut publică o înțelegere de 500.000 de dolari între femeia care ar fi fost agresată sexual de el și Jeffrey Epstein

Data publicării:
Court document claims Prince Andrew has been served papers in sex assault lawsuit
Prințul Andrew, Virginia Giuffre (centru) și Ghislaine Maxwell (dreapta). Foto: Profimedia Images

O înțelegere legală de aproape 12 ani între Virginia Giuffre și Jeffrey Epstein, fostul investitor american condamnat pentru abuzuri sexuale, inclusiv de aceasta, a fost făcută publică luni de prințul Andrew în procesul intentat de Giuffre împotriva membrului Casei Regale britanice. În document se precizează că femeia a primit jumătate de milion de dolari în urma procesului împotriva lui Epstein, conform The Guardian.

Dezvăluirea vine în procesul intentat de Virginia Giuffre împotriva Prințului Andrew, acțiune în instanță depusă pe 9 august la o instanță federală din Manhattan.

Giuffre l-a acuzat de multă vreme pe Epstein și pe fosta sa iubită Ghislaine Maxwell – condamnată pentru trafic de persoane în scop sexual – că au forțat-o să facă sex cu membrul familiei regale britanice când aceasta avea 17 ani.

El își susține cu vehemență nevinovăția.

Andrew a depus înțelegerea legală dintre Giuffre și Epstein ca parte a încercării sale de a dezminți cazul ei, argumentând că îl apără. Avocații prințului susțin că înțelegerea conținii prevederi care o împiedică pe Giuffre să ia acțiune legală împotriva multor asociați ai lui Epstein.

Andrew nu este menționat. Nici avocatul Alan Dershowitz, pe care Giuffre l-a acuzat de conduită sexuală greșită facilitată de Epstein, acuzație negată de acela în mod repetat.

Dershowitz a declarat pentru The Guardian că înțelegerea a împiedicat-o pe Giuffre să depună acțiune legală împotriva lui.

„Acest document demonstrează că, în schimbul a 500.000 de dolari...ea a fost de acord că nu va da în judecată pe niciuna dintre persoane, și asta include pe oricine a acuzat sau ar putea acuza, inclusiv (membrii ai comunității academice) și regalitatea”, a spus acesta.

Pe 29 decembrie 2021, un tribunal federal din Manhattan a găsit-o pe Maxwell, fiica magnatului de presă Robert Maxwell, vinovată de cinci capete de acuzare - inclusiv trafic sexual cu fete de 14 ani. Maxwell, în vârstă de 60 de ani, spune că este nevinovată. Avocaţii ei au anunțat că vor face recurs.

Epstein, care i-a avut printre asociaţi şi pe foştii preşedinţi Donald Trump şi Bill Clinton, a fost arestat în iulie 2019 pentru trafic sexual de adolescente. S-a sinucis la aproximativ o lună după arestarea sa într-o închisoare din New York, în timp ce aştepta să fie judecat.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri