Prințul Andrew a ajuns la o înțelegere amiabilă cu femeia care îl acuză de agresiune sexuală

Data actualizării: Data publicării:
Prințul Andrew
Andrew, duce de York. Foto: Getty Images

Prințul Andrew a ajuns la un acord cu Virginia Giuffre, femeia care îl acuză că a agresat-o sexual, pentru o soluționare amiabilă a procesului care se desfășoară în Statele Unite, relatează Reuters, care citează dosarul din instanță.

Giuffre l-a dat în judecată pe Andrew Mountbatten-Windsor în luna august a anului trecut, acuzându-l că a agresat-o sexual pe vremea când avea 17 ani, în perioada în care a fost traficată de Jeffrey Epstein.

Conform dosarului, avocații lui celor doi au precizat că acordul amiabil prevede plata de către Andrew a unei sume de bani către Giuffre, dar și o donație substanțială pe care prințul o va face în contul organizației caritabile pe care Giuffre o deține și care militează pentru drepturile victimelor abuzate. 

„Prințul Andrew nu a intenționat niciodată să atace caracterul doamnei Giuffre și acceptă că ea a suferit și de pe urma faptului că a fost o victimă a abuzului dar și ca urmare a atacurilor publice nedrepte la adresa ei”, se arată în documentul judecătoresc.

În ianuarie, Casa Regală britanică i-a retras Prințului Andrew toate distincțiile militare dar și dreptul de a folosi în mod oficial titlul de Alteță Regală (n. red. - His Royal Highness, HRH). Toate titlurile, drepturile de patronaj și distincțiile care au aparținut lui Andrew au revenit, astfel, Reginei Elisabeta.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri