Live

Ultimele imagini oficiale cu Kim Jong-Un publicate în Coreea de Nord. Mesajul pe care l-ar fi transmis luni unui șef de stat

Data publicării:
FOTO: kcna.kp

Luni, presa din Coreea de Nord a publicat mesajul pe care liderul suprem l-ar fi transmis președintelui din Africa de Sud, cu ocazia unei sărbători naționale. Ultimele imagini oficiale cu Kim Jong-un au fost publicate pe data de 12 aprilie pe site-ul agenției oficiale din Coreea de Nord - Korean Central News Agency

Luni, 27 aprilie, pe site a fost publicat și un mesaj pe care liderul suprem de la Phenian i l-ar fi trimis lui Cyril Ramaphosa, președintele Republicii Africa de Sud.

Kim Jong-un a transmis un mesajguvernului și oamenilor din Republica Africa de Sud în numele guvernului și oamenilor din Republica Populară Coreeană, de Ziua Libertății, sărbătoarea națională a oamenilor din Africa de Sud”.

Pe site-ul agenției, ultimele fotografii oficiale cu liderul de la Phenian sunt de pe 12 aprilie 2020.

Atunci, Kim Jong-un a participat la o şedinţă a Comitetului Central. În aceeaşi zi, dictatorul nord-coreean s-ar fi întâlnit cu membri din aviaţia militară a ţării şi „a asistat la exerciţii ale piloţilor de atac”.

În toiul speculațiilor despre soarta lui Kim Jong-un, pe care unele surse îl dădeau mort sau în într-o stare foarte gravă în urma unei operații pe cord, presa oficială de la Phenian a publicat duminică un mesaj de la liderul nord-coreean, fiind pentru prima dată când îi menționează numele, după două săptămâni de tăcere. 

Prima ipoteză privind dispariţia lui Kim in spațiul public specula o operaţie pe cord, în urma căreia au apărut complicaţii. Alte surse lasă să se înţeleagă că el s-ar fi autoizolat, pe fondul pandemiei de coronavirus, într-o staţiune balneară de lux din estul ţării. Această informaţie este susţinută cu fotografii din satelit, care surprind trenul personal al lui Kim Jong-un, în gara din această staţiune.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O melodie de propagandă lansată de Kim Jong Un a devenit virală pe TikTok. Care e mesajul din spatele cântecului: „E periculos”

Reguli bizare în Coreea de Nord: Ce se întâmplă dacă doi soți vor să divorțeze

Experţi ONU susţin că au găsit la Harkov resturile unei rachete nord-coreene (Reuters)

Kim Jong Un a supervizat testarea unui lansator de rachete multiple. „Va aduce o schimbare strategică”

Partenerii noștri