Live

Darren Cahill reacționează în scandalul Simona Halep: „Așa spunea mereu”. Mesaj lung și impresionant de la fostul antrenor

Data actualizării: Data publicării:
Darren Cahill a reacționat în scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep Foto: Profimedia Images

Fostul antrenor al Simonei Halep, australianul Darren Cahill, alături de care sportiva a lucrat șase ani, timp în care a avut și cele mai multe performanțe, a reacționat în scandalul de dopaj care o privește și a postat un mesaj pe Instagram. El se declară convins că Simona Halep este victima unei erori.

„Sigur nu a luat intenționat substanța interzisă. Am lucrat cu ea timp de 6 ani. Așa spunea mereu: verifică de 2 - 3 ori să fim siguri că este legal, sigur și permis - așa îmi spunea”, a transmis Darren Cahill.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce o probă prelevată la US Open a ieșit pozitivă „în cantitate foarte mică” la roxadustat, o substanță interzisă.

Mesajul de reacție al fostului antrenor al  Simonei Halep este foarte lung și elaborat, spre deosebire de cel al actualului ei antrenor, Patrick Mouratoglou, care a reacționat după 24 de ore cu un comentariu scurt la anunțul inițial al Simonei Halep.

Iată ce spune Darren Cahill, cel care, după despărțirea de Simona Halep, i l-a recomandat pe actualul ei antrenor:

„Chiar dacă nu mai lucrez cu Simona, aș vrea să mă adresez clar persoanei pe care o cunosc și sportivei cu care am lucrat timp de 6 ani.

În primul rând, și cel mai important, NU există nicio șansă ca Simona să fi luat cu bună-știință sau în mod intenționat vreo substanță de pe lista substanțelor interzise. Niciuna. Zero.

Ea este o sportivă care era foarte atentă la orice îi era prescris de un medic (ceea ce s-a întâmplat rar) sau la orice supliment pe care l-a folosit sau l-a luat în considerare. Simona obișnuia să spună: „Vă rog să verificați de două ori, de trei ori, pentru a vă asigura că este legal, sigur și permis. Dacă nu sunteți sigur, nu-l iau”.

Amândoi credem în programul de testare ITIA și discutam adesea în nenumăratele ori în care a fost testată, atât la turnee, cât și aleatoriu. O făcea fără să se plângă, fiind încredințată că și alți sportivi sunt testați la fel de des. Pentru ea era important să concureze împotriva unor sportivi „curați”. Este important pentru toată lumea și, deși sistemul nu este perfect, funcționează.

Integritatea Simonei este ireproșabilă, își respectă colegii, iubește jocul și are întotdeauna picioarele bine înfipte în pământ, fiind o campioană caracterizată de modestie și accesibilitate.

Am fost, cu mândrie și admirație, alături de o persoană pe care am văzut-o maturizându-se, fiind martor la compasiunea pe care o avea față de ceilalți. Și nu mă refer la lucrurile pe care lumea tenisului ajunge să le vadă, ci vorbesc despre bunătatea și grija pe care foarte puțini au norocul să le aibă. Genul de acțiuni care sunt făcute din dragoste și nu pentru publicitate.

Onestitatea a fost întotdeauna cea mai mare putere și cea mai mare slăbiciune a ei. Râdeam adesea de faptul că nu știe să se prefacă și nu știe să spună o minciunică nevinovată. Puneți-i o întrebare într-o conferință de presă și ea vă va da un răspuns sincer. Starea ei de spirit o poate vedea toată lumea, la bine și la rău. Aceasta este Simo. O vedeți exact așa cum este. Și-a construit cariera și uimitoarea istorie pe care o lasă în urmă urmând calea grea a lucrurilor. Așa cum trebuie.

Acum va urma un proces care va dezvălui răspunsuri la multe întrebări. Așa cum a spus Simona, cel mai greu meci din viața ei începe acum.

Eu cred în ea. Întotdeauna am crezut și pot spune sincer că niciodată nu am crezut mai mult ca acum.

Sunt alături de Simo”.

2021 a reprezentat anul deciziilor importante pentru Simona Halep. După șase ani de colaborare, sportiva a renunțat la antrenorul Darren Cahill sub îndrumarea căruia obținuse cele mai bune performanțe. Din primăvara 2022, antrenorul Simonei Halep este francezul Patrick Mouratoglou, cel care a pregătit-o și pe Serena Williams timp de un deceniu.

Simona Halep a avut 39 de victorii și 11 înfrângeri în acest an, ceea ce o situează pe primele locuri în rândul sportivelor WTA cu cele mai multe victorii. Ea a câștigat în 2022 două titluri, la Melbourne și Toronto, reușind să revină în top 10 WTA după accidentarea care anul trecut a ținut-o câteva luni departe de competiții.

La 31 de ani, Simona Halep a ocupat locul 1 mondial la simplu de două ori, între 2017 și 2019, pentru un total de 64 de săptămâni, ceea ce o situează pe locul 11 în istoria clasamentului Asociației de Tenis Feminin (WTA).  Între 27 ianuarie 2014 și 8 august 2021, Halep s-a clasat în top 10 timp de 373 de săptămâni consecutive, a opta cea mai lungă serie din istoria WTA. În această perioadă de șapte ani, ea a terminat fiecare an cel puțin pe locul 4. Are în palmares 24 de titluri de simplu în circuitul WTA și fost finalistă de încă 18 ori. Potrivit WTA, sportiva a câștigat peste 40 de milioane de dolari în carieră.

Editor : Luana Pavaluca

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Simona Halep explică de ce nu joacă la Madrid Open: Corpul meu are nevoie de ceva mai mult timp pentru a fi pregătit

Simona Halep se retrage în ultimul moment de la turneul din Portugalia, pentru care a primit un wild card

Halep a primit wild card pentru încă un turneu important. Mesajul Simonei

Simona Halep nu va juca împotriva Ucrainei în turneul Billie Jean King Cup din SUA. Explicațiile Federației Române de Tenis

Partenerii noștri