„Conacul din cer”. Un magnat indian și-a construit o super vilă pe un zgârie-nori și s-ar putea să nici nu locuiască vreodată în ea

Data actualizării: Data publicării:
conacul din cer
„Conacul din cer” are o valoare estimată la 20 de milioane de dolari. Sursa foto: captură video YouTube

„Conacul din cer”, de 20 de milioane de dolari, a fost construit pe un zgârie-nori de 33 de etaje. Proprietarul, un magnat din India, s-ar putea să nu ajungă niciodată să locuiască în el, scrie Business Insider.

Casa spectaculoasă a fost proiectată pentru omul de afaceri Vijay Mallya.

Mallya, care a fugit din India în Marea Britanie, este acuzat de presupuse infracțiuni financiare și s-ar putea să nu locuiască niciodată în excentrica locuință.

Situat deasupra unui complex de apartamente de lux cu 33 de etaje din Bengaluru, India, acest „conac din cer” are în jur de 4000 de metri pătrați, două etaje, un heliport, grădini luxuriante, o piscină infinită și o punte de vizionare la 360 de grade.

Irfan Razac, președintele Prestige Estates Projects, care face parte dintr-un acord de dezvoltare comună pentru construirea turnului, a declarat anterior despre proiect: „A fost o provocare să construim conacul pe o consolă imensă la acea înălțime, dar ne-am asigurat că îl construim exact așa cum a fost conceput”.

Casa are o valoare estimată la 20 de milioane de dolari.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

O altă casă spectaculoasă deținută de superbogații Indiei este turnul din Mumbai al familiei Ambani, Antilia. A costat aproximativ 1 miliard de dolari și include nouă lifturi, un cinematograf cu 50 de locuri, un centru spa cu servicii complete, un garaj pentru 168 de mașini și trei heliporturi. Reședința Ambani are 27 de etaje.

Conacul din Bengaluru a fost însă proiectat pentru omul de afaceri indian Vijay Mallya și este complet separat de apartamentele aflate mai jos.

Blocul de apartamente, cunoscut sub numele de Kingfisher Towers, a fost construit pe un teren de 4,5 acri care a găzduit cândva casa strămoșească a lui Mallya.

Mallya era cunoscut drept „regele vremurilor bune” pentru stilul său de viață opulent, potrivit The Financial Times, dar în martie 2016, el a fugit din India după ce nu a plătit datorii de peste 1 miliard de dolari și s-a confruntat cu acuzații de fraudă. S-a refugiat în Marea Britanie, unde se află și acum.

Când Mallya a plecat, potrivit rapoartelor din presa indiană, conacul lui din cer era încă incomplet în 2017.

India a făcut numeroase încercări de extrădare a miliardarului care și-a făcut avere în afacerea cu băuturi alcoolice sub popularul brand Kingfisher. Conform statisticilor recente, în India, marca de bere Kingfisher Strong a avut o cotă de piață de 36% și și-a extins prezența în 69 de țări, inclusiv Japonia, Canada, Noua Zeelandă și Norvegia.

Mai târziu în cariera sa, Mallya și-a încercat mâna în industria aviației și în cursele de Formula 1.

În luna august a anului trecut, întrebat despre posibila extrădare a lui Mallya înapoi în India, Tom Tugendhat, ministrul britanic al Securității Statului, a declarat pentru Press Trust of India: „Avem procese legale care trebuie trecute. Dar guvernul Regatului Unit este absolut clar, nu avem nicio intenție să devenim un loc în care să se poată ascunde cei care încearcă să se sustragă justiției”.

În ianuarie, The Times of India a raportat că o delegație formată din reprezentanți ai Biroului Central de Investigații al Indiei, Direcția de aplicare a legii și Agenția Națională de Investigații din India urma să viziteze Regatul Unit pentru a accelera extrădarea unora dintre cei mai căutați fugari din India care s-au refugiat în Regatul Unit.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri