(P) 5 rețete care pot fi făcute într-un cuptor cu microunde

Data actualizării: Data publicării:
cuptor cu microunde
FOTO: Guliver/ Getty Images

Ești student și nu ai decât un cuptor cu microunde? Îți poți face singur zeci de rețete cu ajutorul acestui aparat mic. Deși mulți cred că un cuptor cu microunde poate fi utilizat doar pentru a încălzi mâncare gata făcută sau pentru a face diverse semi-preparate, un cuptor cu microunde te poate ajuta să faci rețete simple de la zero. 

În acest articol îți vom prezenta 5 rețete simple, cu puține ingrediente, care pot fi făcute direct în cuptorul cu microunde în câteva minute. Astfel, nu folosești zeci de căni, farfurii sau tigăi și îți pregătești un prânz copios destul de repede. 

1.Paste cu brânză (mac and cheese) 

Această rețetă americană este foarte apreciată pentru că este sățioasă și gustoasă. Deși pentru rețeta originală ai nevoie de un vas pentru a fierbe pastele și unul pentru a le băga la cuptor, pentru rețeta la microunde ai nevoie doar de o cană rezistentă. 

Tot ce trebuie să faci este să adaugi pastele nefierte în cană, împreună cu câteva linguri de apă. Le bagi în cuptor pentru 3-4 minute, în funcție de puterea cuptorului. După ce sunt se fierb pastele, scoți cana și adaugi o linguriță de unt, 2 linguri de lapte și cașcaval cheddar ras sau mozzarella. Le mai bagi în cuptorul cu microunde timp de 1-2 minute și ai o masă copioasă. 

2.Omletă

Vrei să mănânci sănătos și să ai un aport de proteine cât mai mare? Atunci o omletă este mâncare perfectă! Nu ai nevoie de tigaie și de aragaz, ci doar de un cuptor cu microunde. 

Sparge două ou și amestecă-le cu o furculiță. Pune-le într-o cană sau un vas termorezistent la cuptorul cu microunde. Dacă nu vrei să mănânci omleta simplă, poți adăuga șuncă sau cașcaval ras în amestecul de ouă. 

Folosește cuptorul setat la putere maximă pentru a avea omleta gata în doar 3 minute. 

3.Prăjitură cu ness în cană

Ai poftă de ceva dulce și nu vrei să cumperi din comerț? Poți să-ți prepari singur o prăjitură simplă direct la cuptorul cu microunde. 

Pentru o prăjitură ness ai nevoie de: 

3 linguri de faina;

- 1 linguriță de ness sau cafea instant

- 2 linguri de pudră de cacao îndulcită;

- 3 lingurițe de zahăr;

- 1/4 linguriță de praf de copt;

- 2 linguri de lapte;

- 1 ou;

- 2 linguri de ulei;

Pune într-o cană termorezistent ingredientele uscate (făină, ness, praf de copt, cacao și zahăr). Amestecă-le bine și toarnă laptele, oul bătut în prealabil și uleiul sau untul topit. Omogenizează compoziția și bagă-o la cuptor pentru 1-2 minute setând cuptorul la putere maximă. 

4.Chipsuri din cartofi

Ai vrea să ronțăi ceva, dar nu ai nimic prin camera de cămin? Ai nevoie doar de 2 cartofi, câteva condimente și 1 linguriță de ulei pentru a îți prepara singur o porție de chipsuri sănătoase. 

Curăță și feliază cartofii subțiri. Spală-i într-un castron cu apă. Scurge-i și absoarbe excesul de apă de pe ei cu un șervețel. Pune o foaie de copt pe o farfurie și așează cartofii. Stropește-i cu ulei și adaugă condimentele favorite. 

În final, bagă-i la cuptorul cu microunde pentru 3-4 minute la putere maximă. După ce se rumenesc, întoarce-i și mai lasă-i 1-2 minute, până sunt crocanți. 

5.Risotto cu ciuperci

Un risotto este rețeta ideală pentru o cină simplă și gustoasă. Pentru risotto ai nevoie de jumătate de cană de orez cu bob lung, apă sau supă de pui și ciuperci din conservă. 

Pune orezul în cană, adaugă apă sau supă de pui până umpli cana. Pune amestecul în cuptor și acoperă cana cu folie termorezistentă. Lasă orezul 10 minute în cuptor. Apoi scoate-l și adaugă un sfert de cană de apă sau supă și ciupercile feliate. Mai lasă preparatul aproximativ 3 minute la cuptor. 

Există zeci de rețete pe care le poți face direct în cuptorul cu microunde, trebuie doar să fii inventiv. De asemenea, nu uita să verifici puterea cuptorului ca să nu arzi sau să nu lași preparatele prea puțin. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri