Galerie Foto Motan vs premier. Jacinda Ardern ar putea pierde titlul de popularitate din Noua Zeelandă din cauza unei feline

Data actualizării: Data publicării:
mittens motanul vedeta al capitalei wellington
Foto: Facebook

Motanul Mittens, o felină foarte populară în capitala Noi Zeelande, Wellington, candidează pe aceeaşi listă cu premierul ţării, Jacinda Ardern, şi cu alte personalităţi ale țării la premiul „New Zealander of the Year” (Neozeelandezul anului), relatează vineri agenția EFE, preluată de Agerpres.

Pisica şi premierul sunt prezente pe primele locuri ale listei candidaţilor, care rămâne deschisă până la 31 august. După închiderea listei de nominalizări, un juriu va evalua candidaţii, iar câştigătorul va fi anunţat în data de 18 martie 2021.

Pe lista candidaţilor la acest premiu de popularitate din Noua Zeelandă mai figurează anul acesta directorul general serviciului de sănătate, Ashley Bloomfield, cercetătoarea Siouxsie Wiles, creatoarea de modă Kelly Coe, muzicianul Dane Rumble şi ziaristul Patrick Gower.

Anul trecut, premiul a fost de actriţa şi realizatoarea Jennifer Ward-Lealand.

„În acest an de împrejurări extraordinare, toţi suntem eroi”, notează Miriama Kamo, organizatoarea premiului, într-un comunicat.

Cine este motanul Mittens și cum a devenit celebru

Premierul Jacinda Ardern este favorită la câştigarea alegerilor din 17 octombrie grație modului în care a gestionat trei importante crize, între care şi criza sanitară provocată de pandemia de COVID-19.

Totuşi, pentru premiul de popularitate, șefa guvernului are în faţă un rival redutabil: motanul Mittens.

Este din rasa Angora Turcească, are 10 ani, blana este de culoarea cafelei cu lapte și dispune de un grup dedicat pe Facebook, cu aproape 55.000 de urmăritori, care postează poze atunci când o întâlnesc pe stradă. Are pagină și pe Wikipedia.

Mittens a devenit atracția orașului. Este o pisică dornică de libertate, care poate fi întâlnită în cafenele, biblioteci, universităţi, magazine, curți, dar şi în alte locuri publice. Anul acesta a primit cheia oraşului Wellington, o onoare care i-a mai fost acordată, de exemplu, regizorului Peter Jackson („Stăpânul inelelor”). Iar Muzeul Wellington i-a dedicat aventurilor ei o mini-expoziție intitulată „Floofy and Famous”.

 

În 2018, motanul a devenit popular după ce mai multe persoane care îl găseau pe stradă îl tot duceau la secţia de poliţie, crezând că se pierduse. Poliţiştii au decis până la urmă să-i deschidă un cont pe reţelele sociale pentru a informa publicul despre deplasările şi comportamentul micii feline, care are stăpân, dar este lăsată să se plimbe liberă şi să exploreze oraşul.

mittens 8
mittens 8

Editare web: Luana Păvălucă

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri