Sari la conținut

Soții Obama și-au luat casă de 8 milioane de dolari la Washington

Fostul președinte american Barack Obama și soția sa Michelle au achiziționat pentru 8,1 milioane de dolari locuința luxoasă de la Washington în care stăteau cu chirie de la plecarea lor de la Casa Albă, a relatat miercuri cotidianul Washington Post.

casa obama - marvin joseph-wp

Foto: Marvin Joseph/The Washington Post

Casa de circa 800 de metri pătrați este situată într-un cartier liniștit și luxos, Kalorama, unde locuiesc și Ivanka Trump și Jared Kushner.

Fostul președinte democrat și soția sa au spus că intenționează să rămână în capitala federală americană timp de cel puțin doi ani, perioadă în care fiica lor cea mică, Sasha, termină liceul.

„Prin urmare, era logic pentru ei să achiziționeze o casă decât să continue să stea cu chirie”, a justificat purtătorul de cuvânt al lui Obama într-un comunicat citat de Washington Post.

Soții Obama se vor număra astfel printre celebritățile din Kalorama, cartier unde locuiesc numeroase alte personalități, precum șeful diplomației americane Rex Tillerson, a cărui avere strânsă ca șef al ExxonMobil i-a permis să își achiziționeze o locuință de 5,6 milioane de dolari.

Jeff Bezos, care conduce Amazon și Washington Post, are de asemenea, în apropiere, o proprietate de 2.500 de metri pătrați, cumpărată cu 23 de milioane de dolari.

Printre alți foști locatari ai Casei Albe care au trăit în Kalorama se numără Woodrow Wilson, Franklin D. Roosevelt și Herbert Hoover. Cartierul este situat la numai 3 kilometri de Casa Albă.

Soții Obama, care din ianuarie, după ce au plecat de la Casa Albă, au călătorit în diferite destinații exotice frecventate de miliardari, dispun de venituri confortabile. Fostul președinte și soția sa au încheiat un contract-record cu editura Penguin Random House, care prevede apariția unei cărți a fiecăruia dintre ei, pentru o sumă de peste 60 de milioane de dolari. Barack Obama a negociat, de asemenea, să susțină un discurs în cadrul unei conferințe organizate de o mare bancă de investiții de pe Wall Street pentru suma de 400.000 de dolari.

(sursa: Agerpres)