Vinul aproape perfect, vândut cu 100.000 de euro
Pasiunea pentru vinul de calitate l-a făcut pe un canadian să nu stea prea mult pe gânduri - a plătit peste 100.000 de euro pentru o sticlă veche de 244 de ani.
Vizitează secțiunea ”Culinar” de pe site-ul Digi24 pentru a descoperi rețete culinare, mâncăruri și de prăjituri și alte curiozități despre alimentație. Descoperă rețete sănătoase i delicioase de mâncăruri și deserturi, rețete simple sau mai complicate. Citește sfaturi alimentare, informații despre diete, cum să mănânci sănătos, dar și studii ciudate și reportaje inedite despre mâncare.
Pasiunea pentru vinul de calitate l-a făcut pe un canadian să nu stea prea mult pe gânduri - a plătit peste 100.000 de euro pentru o sticlă veche de 244 de ani.
Goana dup ă o alimentaţie sănătoasă ne expune la riscuri. Un paradox care descrie piaţa românească de fructe şi legume. Fără să ştie, de multe ori, consumatorii pun în farfurie un cocktail de...
Publicat acum acum 6 aniO umplutură realizată din lămâi Amalfi şi cremă de unt completează tortul.
Publicat acum acum 6 aniMecanismul este simplu: tot ce trebuie să faceţi este să urmăriţi emisiunea Sănătatea în bucate, în fiecare weekend, de a 12.30, la Digi24, să reţineţi întrebarea ediției şi apoi să postaţi răspunsul...
Publicat acum acum 6 aniSalamul de porc, crenvurşti de pui, pateul din ficat sau iaurtul de capră vor trebui să conţină minimum 95 la sută carne sau lapte, pentru a-şi păstra denumirea. E propunerea unui parlamentar, care...
Publicat acum acum 6 aniPreţul vaniliei a crescut puternic în ultimii doi ani, la aproximativ 600 de dolari kilogramul, şi a ajuns mai mare decât cel al argintului, dând fiori producătorilor de îngheţată, relatează BBC.
Publicat acum acum 6 aniRomânii şi străinii care vin în vizită la Bucureşti fac obligatoriu un popas la Cocoșatu - un loc de legendă, de la marginea Capitalei.
Publicat acum acum 6 aniProfitând de depenalizarea iminentă a canabisului în Canada, o firmă şi o universitate canadiană au lansat prima bere din lume parfumată cu acest drog uşor, ceea ce-i garantează un succes rapid.
Publicat acum acum 6 aniCu rețetele moștenite de la străbunici, cu multă pasiune pentru munca sa și drag de țară, un măcelar din Fundu Moldovei a pus la punct o afacere cum rar se mai găsește în România.
Publicat acum acum 6 aniÎnainte sau după comunism, "micul" a făcut parte din tradiţia zilei de 1 Mai. Ziua Muncii nu este întreagă fără grătare. Sunt multe locuri în România în care se prepară mici, însă niciunul la fel de...
Publicat acum acum 6 aniÎn inima Transivaniei, telemeaua are o tradiție aparte. Cea produsă din 1994 într-o mică fabrică din Ibăneşti este acum cunoscută şi peste hotare, nu doar în România. Ingredientele naturale sunt...
Publicat acum acum 6 aniPeste 30 de milioane de mici vor ajunge pe grătare în aceasta minivacanţa de 1 Mai, inclusiv la comunităţile de români din Italia, Spania şi Marea Britanie
Publicat acum acum 6 aniSunt și fabrici care respectă rețetele transmise de-a lungul câtorva generații. Una dintre acestea este în Caraş Severin şi foloseşte doar carne, condimente și fum pentru salamul bănăţean.
Publicat acum acum 6 aniÎn comuna Cireșu nu există gospodărie fără măcar un cireș în curte. Sunt peste 30 de hectare de livezi
Publicat acum acum 6 aniÎn Dobrogea, singurul care a primit recunoaşterea de produs tradiţional românesc este un preparat specific bucătăriei unei minorităţi. Este vorba despre ghiudemul tătăresc, adus la noi în ţară din...
Publicat acum acum 6 aniAromata pălinca de Bihor e apreciată de mult printre cunoscătorii de licori tari atât de la noi, cât şi din Vestul Europei.
Publicat acum acum 6 aniUn fost angajat la un centru de corecție juvenilă din Texas, Statele Unite, a fost condamnat la 50 de ani de închisoare după ce autoritățile au descoperit că a furat fajitas, un tip de mâncare...
Publicat acum acum 6 aniÎn zona Topoloveniului, tradiția se ține aproape în fiecare gospodărie.
Publicat acum acum 6 aniÎn vest, pe Valea Cernei, se fac plăcintele pădurănești, în 4, 8 sau 16 colţuri, nu mai groase decât lipia şi pline cu brânză de oaie sau brânză dulce, la fel de bune ca pe vremea lui Burebista.
Publicat acum acum 6 aniDelicioasă și având calități nutritive mai ceva ca ale somonului, scrumbia care urcă din Marea Neagră pe brațele Dunării este secretul din bărcile pescarilor din Deltă.
Publicat acum acum 6 aniÎn băcănii se găsesc din abundenţă cârnaţi de Pleşcoi, deși în satul aflat în apropierea Buzăului nu trăiesc decât vreo mie de oameni. Nici dacă toţi s-ar pricepe să facă delicatesa n-ar putea umple...
Publicat acum acum 6 aniMâncare curată, fără E-uri și gătită după rețete străvechi. E ceea ce caută majoritatea românilor și ceea ce promit majoritatea producătorilor. Termenul „tradițional” a intrat de mult în rețeta de...
Publicat acum acum 6 aniCercetătorii americani au descoperit că ne expunem unor substanţe chimice periculoase numite ftalaţi.
Publicat acum acum 6 aniPentru oameni moderni, mereu grăbiţi sau obosiţi, mâncarea pentru masa de Paşte vine direct pregătită. Soluţiile sunt la îndemâna oricui.
Publicat acum acum 6 aniIubitorii de paste se pot bucura de felurile lor preferate fără să mai aibă grija siluetei.
Publicat acum acum 6 aniSărbătorile Pascale reprezintă o ocazie importantă, bogată în mese multe și copioase, și cei mai mulți români aleg să consume produse tradiționale pe bază de carne de miel. În ultimii ani a început...
Publicat acum acum 6 aniProdusul are un proces de preparare îndelungat, dar gustul brânzei fără lapte a reușit să cucerească tot mai mulți clienți.
Publicat acum acum 6 aniDupă ce au preparat jeleuri cu particule de aur, profesorii şi studenţii din Cluj-Napoca şi-au îndreptat atenţia spre o plantă care se găseşte pe marginea oricărui drum din România. Noua reţetă...
Publicat acum acum 6 aniMare atenţie de unde cumpăraţi peşte! Este unul dintre cele mai perisabile alimente.
Publicat acum acum 6 aniLa sfârşit de săptămână vă invităm să aflaţi cum se prepară o salată caldă cu pui marinat în citrice şi busuioc. E un preparat care e simplu de pregătit şi nu necesită mult timp în bucătărie.
Publicat acum acum 6 aniToată lumea vrea să ţină o cură de detoxifiere, mai ales că în ultimul timp s-au înmulțit și produsele și terapiile care promit că ne curăţa ficatul, sângele sau colonul.
Publicat acum acum 6 aniMedicii spun că echilibrul este cheia. Cu cât punem mai multe legume, fructe şi alimente neprocesate în farfuriile copiilor, cu atât ei vor creşte mari si sănătoşi. Prevenirea bolilor depinde în...
Publicat acum acum 6 aniPentru firmele de catering, cursa contracronometru începe cu o oră înainte ca trenul să ajungă în oraş.
Publicat acum acum 6 aniPreparatul este ideal pentru vegetarieni, dar şi pentru cei care vor o cină fără prea multe calorii.
Publicat acum acum 6 aniMarius Tudosiei a fost invitatul lui Cătălin Striblea în cadrul unui interviu LIVE, din cadrul rubricii Oameni de Colectie, pe pagina de Facebook DigiFM. Fost jurnalist și marketing...
Publicat acum acum 6 aniÎn România, pachetul cu mâncare pentru şcoală înseamnă pentru mulţi copii un sendviş, adică mezeluri sau brânză topită, între două felii de pâine albă. O variantă comodă pentru părinţi, dar deloc...
Publicat acum acum 6 aniUn restaurant din Tokyo le oferă clienților posibilitatea să nu plătească pentru ceea ce consumă, în schimbul a 50 de minute de muncă la acel local.
Publicat acum acum 6 aniCe va mânca omenirea în 2018? Iată un top 10 al principalelor tendințe alimentare identificate de una dintre cele mai experimentate companii americane din domeniul alimentar.
Publicat acum acum 6 aniOrice gazdă îşi doreşte să impresioneze invitaţii cu preparatele pentru Revelion. Vă propunem o reţetă simplă, dar care promite să fie memorabilă: file de păstrăv cu varză de Bruxelles, bacon și...
Publicat acum acum 6 aniSarmale, piftie, friptură, cozonac, toate au fost pe mesele românilor în ultimele zile și urmează alte zile cu mese îmbelșugate, de Anul Nou.
Publicat acum acum 6 aniPentru adepţii tradiţiei, Crăciunul nu are cum să fie sărbătorit în stil raw vegan. Însă cei care au ales această variantă de alimentaţie demonstrează contrariul. Din meniul lor de sărbătoare nu...
Publicat acum acum 6 aniMulți oameni se tem de „chimicale” și se feresc de alimentele care conțin „E-uri”. Un chimist demonstrează însă că și în fructe precum bananele sau afinele se găsesc astfel de substanțe chimice.
Publicat acum acum 6 aniEseistul Andrei Pleşu a dezvăluit miercuri preferinţele culinare ale foştilor preşedinţi ai României Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu, precizând că, aflându-se în preajma acestora...
Publicat acum acum 6 aniPâine albă, paste şi cartofi pe săturate! Asta primesc la fiecare masă cei mici, potrivit unui studiu realizat de Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi a Copilului.
Publicat acum acum 6 aniNu toate produsele de post din magazine sunt și sănătoase, avertizează nutriționiștii.
Publicat acum acum 6 aniFrancezii mizează pe celebrul „boeuf bourguignon”, o rețetă tradițională din carne de vițel tipică din regiunea Bourgogne (estul Franței), ca fiind specialitatea reprezentativă pentru gastronomia lor.
Publicat acum acum 7 aniCasa de modă va produce o serie extrem de limitată, de doar 5.000 de cutii de paste, în parteneriat cu un producător celebru.
Cercetătorii londonezi au studiat, în cadrul unui documentar Channel 4, cazul unei femei cu o dietă nesănătoasă care include deseori fast-food și nu face exerciții fizice și cu toate astea, femeia nu...
Budapesta este plină de cafenele şi tonete street-food cu mâncăruri delicioase. Pentru cine vrea următorul nivel de eleganţă, atunci „Gundel” este alegerea perfectă.