BRAŞOV. Maternitatea nu mai ai are bani pentru utilităţi şi medicamente

Data publicării:
3101 20maternitate 20brasov-46831

Conducerea maternităţii a cerut ajutor Casei de Asigurări de Sănătate Braşov şi Consiliului Judeţean. Între timp, directorul economic al spitalului a luat legătura cu furnizorii şi i-a anunţat că plata facturilor va întârzia pentru ca nu au primit destui bani.

"Le-am explicat situaţia în care suntem, dar în special către cei de la gaze, lumina şi apă. Am cerut şi o reeşalonare a datoriilor, care au fost acceptate. Noi am semnat şi un act adiţional cu Casa, cu obiecţiuni în care am specificat că strictul minim necesar pentru buna desfăşurare a activităţii în spital este 1,6 milione lei pe lună", a declarat Dumitru Nedelcu, directorul financiar-contabil al maternităţii.

Managerii spun că oricum banii pe care îi primesc nu sunt suficienţi. Statul îi plăteşte pentru 850 de pacienţi pe lună, dar în realitate numărul internărilor ar fi mai mare, susţin medicii. Aşa că trebuie să cumpere medicamente şi mâncare pentru mai mulţi pacienţi, cu aceeaşi bani.

"Lunar sunt 300, 400, uneori şi 500 de pacienţi peste program. Mă rog, ne-am descurcat oarecum, dar asta nu este o stare care să persiste şi să ne rezolve în viitor", spune purtătorul de cuvânt al maternităţii, Valeria Badea.

Cu toate acestea, conducerea Casei de Asigurări Braşov e liniştită. În acte, totul e bine.

"Nu mai există nici o datorie de plată pe facturile depuse la acest moment şi pentru cele ulteriorare. În martie se va negocia contractul cu fiecare spital, iar ulterior se vor angaja credite bugetare", susţine Ion Călin Răuţia, director general al CASJ Braşov.

Managerii maternităţii îi contrazic însă şi spun că vor avea o întâlnire cu conducerea Casei de Asigurări de Sănătate, pentru a rezolva problema.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri