Medicii ar putea presta servicii private în spitale de stat. Ar fi plătiţi cu 70% din valoarea tratamentului, dar ar munci în timpul lor liber

Data publicării:
spital-9

Din acest an, medicii ar putea presta servicii private în spitalele de stat, potrivit unei propuneri a Ministerului Sănătăţii, care intenţionează să plătească 60% din suma la care se ridică tratamentul către specialistul care se ocupă de caz. Proiectul pilot ar urma să fie implementat în prima jumătate a acestui an în 12 dintre spitalele din ţară. Deşi vor câştiga mai mult, unii medici sunt nemulţumiţi.

Cadrele medicale spun că nu vor avea timpul fizic necesar să realizeze operaţii sau consultaţii medicale după ce vor munci şapte ore în spitalul public. Mai mult, aceştia cred că nu vor avea nici spaţiu: sălile de operaţie sau cabinetele de consultaţie sunt mai tot timpul pline, astfel că nu vor avea unde să muncească în regim privat.

Potrivit proiectului elaborat de Ministerul Sănătăţii, medicul ar urma să primească 60% din valoarea actului pe care îl realizează, 30% echipa sa, iar 10% ar merge în bugetul spitalului public în care activează.

Potrivit proiectului, activitatea privată a medicilor ar trebui să se desfăşoare în afara programului de lucru. Un astfel de sistem funcţionează de 40 de ani în Franţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri