Victor Ponta, despre Muzeul Antipa: Nu se desfiinţează, dar nu-l mai trecem la Ministerul Mediului

Data publicării:
Muzeul Antipa 5336905-Mediafax Foto-Silviu Matei

"Nu se desfiinţează niciun muzeu. Antipa are cel mai mare număr de vizitatori şi are nevoie de o extindere, iar alături de Muzeul Ţăranului Român ar avea nişte spaţii disponibile. Am lăsat-o baltă, nu-l mai trecem la Ministerul Mediului, dar nu întâmplător muzeele de ştiinţe ale naturii din Europa accesează fonduri europene", a spus primul ministru.

Premierul susţine că a luat această decizie după ce mai multe voci au fost împotriva proiectului. „Fiecare vrea să fie şef la el în sat. În loc să extindem Antipa, să fie mai mulţi bani, s-au plâns la Traian Băsescu!”, a adăugat Victor Ponta.

Acesta a mai precizat că i-a explicat acest plan şi preşedintelui Traian Băsescu, care a înţeles care sunt avantajele pentru dezvoltarea Muzeului Antipa.

Clarificarea făcută de premier vine după ce directorul Muzeului Ţăranului Român a trimis o scrisoare deschisă Guvernului, prin care a cerut ca instituţia pe care o conduce să nu treacă în subordinea Muzeului Antipa. Vigil Niţulescu susţinea chiar că ar fi fost iniţiat un proiect în acest sens.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri