Brăduţi hand-made din resturi de cetină: doi localnici din Ilişeşti, Suceava, confecţionează pomi ieftini pentru Crăciun

Data publicării:
braduti-1

Câteva crenguţe, puţină sârmă şi un pic de imaginaţie: este strictul necesar pentru un brad bogat şi ieftin care să înfrumuseţeze casa de Crăciun. Aşa s-au gândit câţiva meşteri din Suceava care spun că nu mai taie brazi din pădure pentru că folosesc doar resturi de cetină.

În localitatea Ilişeşti, Suceava, casa familiei Zbîrcea s-a transformat în aceste săptămâni într-un mare atelier din care ies pe bandă rulantă brăduţi hand-made.

Se pune un băţ pe o roată, se face o gaură, se bagă băţul. Apoi se caută un vârf, se pune vârf brăduţului”, explică Daniel Zbârcea. Fiecare creangă de brad este aşezată cu mare atenţie, aşa încât la final bradul să fie simetric.

Crenguţele sunt luate din pădure, din locurile în care se taie brazi pentru lemn. În acest mod, nu mai sunt tăiaţi alţii şi pentru Crăciun. În plus, cei confecţionaţi sunt mai deşi.

Preţul pentru un astfel de brad porneşte de la 10 lei şi poate ajunge la 150 de lei în cazul unuia de aproape 2 metri.

Meşterii spun că brazii confecţionaţi de ei rămân verzi chiar şi o lună, nu ocupă spaţiu prea mare şi sunt uşor de manevrat, mai ales că au suportul gata ataşat.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri